Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kabızlık problemi olanlara doğal çözüm! Bağırsakları tertemiz yapıyor! | Sağlık Haberleri
        • 1

          Bağırsaklarımızı, vücudumuzun ikinci beyni olarak düşünebiliriz. Çünkü bağırsaklarımızda yaşayan yararlı bakteriler, beynimiz ile doğrudan bağlantılıdır. Bu bakteriler, ruh hali, davranış ve beyin fonksiyonlarını etkileyebilir. Bağırsak sağlığımızın bozulması, birçok olumsuz sağlık sorununa yol açabilir. Kabızlık, şişkinlik, gaz ve hatta kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanma riskini artırabilir. İşte kabızlık problemlerinizde size yardımcı olabilecek besinlerden bazıları...

        • 2

          KEFİR

          Probiyotik içeceği olan kefir, içerisinde iyi bakterileri barındırır. Kefir, aşırı stres, sağlıksız beslenme ve yanlış ilaç kullanımı sonucunda florası bozulan bağırsaklar için adeta bir şifa kaynağıdır.

        • 3

          MUZ

          En sevilen meyveler arasında yer alan muz, içeriğinde iyi bakteriler ve lif barındırır. Aynı zamanda içeriğinde mineral bulunduran muz, bağırsak sağlığında önemli rol oynar.

        • 4

          SARIMSAK

          Antibakteriyel ve antifungal özellikleri olan sarımsak, kötü bağırsak bakterilerini kontrol altında tutar ve bağırsak işlevlerinizi iyileştirir.

        • 5

          ZEYTİNYAĞI

          Yapılan araştırmalara göre, zeytinyağı bağırsak iltihabını azaltmaya yardımcı olur, hazımsızlık problemlerini hafifletir ve sindirim enzimleri üretme ihtiyacını azaltarak pankreasa fayda sağlayabilir.

        • 6

          YOĞURT

          Yoğurt, içerdiği probiyotikler sebebiyle bağırsak florasını güçlendirir aynı zamanda sindirim sisteminin düzenlenmesinde de büyük önemi vardır. Tüm bunların yanında bağırsak hareketlerini düzenler ve kolon kanseri de dahil olmak üzere pek çok sağlık problemini önleyebilir.

        • 7

          BAĞIRSAK TEMİZLEYEN KÜR

          Malzemeler:

          1 bardak su

          1 adet küçük boy taze zencefil

          Yapılışı: Zencefil ve bir bardak suyu blendera atın. Malzemeler karışınca süzerek tüketin. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Haftada 1 kere tüketilmesi önerilir.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa