Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilal Erdoğan ve ailesi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Japonya Başbakanı Özel Danışmanı İijima Isao, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Türkiye'nin eski Tokyo büyükelçileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, salondakileri Japonca selamlayarak başladığı konuşmasında taltiflerinden dolayı Japonya Devleti ve Büyükelçiliğine teşekkür ederek, Türkiye-Japonya ilişkilerinin çok eskilere dayandığını söyledi.

Türkler ve Japonların geleneklerine bağlı, kadim kültürleri, tarihleri ve geçmişleri bulunan milletler olduğunu vurgulayan Bilal Erdoğan, dünyada kültürel yozlaşmanın alabildiğince ilerlediğini, kimliksizleşmenin globalleşme olarak pazarlandığını dile getirdi.

Batı medeniyetinin bütün dünyayı pazar haline getirmeye çalıştığını ifade eden Bilal Erdoğan, "Dünyanın bu kültürel yozlaşmaya, tek renkliliğe zorlanmasına karşı bir duruş sergilemesi gerekiyor. Dünyanın bütün milletlerinin kendi kültürlerini yaşatabilmesine, öz güvenle sunabilmesine imkan sağlanması gerekir. Türkiye ve Japonya'nın da bu felsefeyi savunan ülkeler ve milletler olduğunu düşünüyorum." dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ