Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Menemen ilçesinde, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te Sırplar tarafından yapılan soykırımda hayatını kaybedenler anıldı.

        Menemen Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Srebrenitsa Soykırım Anıtı önündeki tören, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

        Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, törende Srebrenitsa'daki soykırımın insanlık tarihinin karanlık ve acı dolu sayfalarından biri olduğunu belirtti.

        Srebrenitsa'da insanlık onurunun ayaklar altına alındığını kaydeden Pehlivan, "Srebrenitsa sadece bir şehir adı değil, aynı zamanda insanlık dışı zulmün, vahşetin ve gözyaşının simgesidir. Bu acı dolu günde, hayatını kaybedenleri anarken, aynı zamanda barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşama kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından soykırımda hayatını kaybedenler için dua edildi, anıta karanfil bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa