Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Karşıyaka ilçesinde komşusunun 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanık, yeniden yargılama sonucu 20 yıl hapisle cezalandırıldı.

        Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesince sanığın 20 yıl hapisle cezalandırılması kararının temyiz sürecinde bozulmasının ardından yeniden görülen davanın karar duruşması yapıldı.

        Duruşmaya sanık H.P, müşteki çocuğun ailesi, taraf avukatları ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları katıldı.

        Sanık H.P. son savunmasında suçsuz olduğunu, beraat talep ettiğini söyledi.

        Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın üzerine atılı suçlardan toplamda 30 yıla kadar hapsini istedi.

        Mahkeme heyeti, önceki kararını yineleyerek sanık H.P'nin "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 12 yıl 6 ay ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        Duruşmanın ardından açıklama yapan UCİM Avukatı Candan Tekin, geç de olsa adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Çocukların bir kez dinlenmesini istiyoruz. Bu dava özelinde çocuğun olayı unutmasına dahi izin verilmedi. Sürekli çocuk dinlendi." dedi.

        - Olay

        Karşıyaka ilçesinde H.P, 2019 yılında komşusunun 12 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

        Sanık hakkında hazırlanan iddianamede 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

        Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanığa toplam 20 yıl hapis cezası verilmiş, Yargıtay'ın "çocuğun tekrar dinlenilmesi" gerekçesiyle bozma kararının ardından çocuk İstanbul Adli Tıp Kurumunda yeniden dinlenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa