Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan erkek hemşire hakim karşısına çıktı.

        İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık E.K, taraf avukatları ile müştekiler katıldı.

        Duruşmada söz verilen sanık E.K, utanç verici bir olayla anıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

        Psikolojik ve ailevi sıkıntıları olduğunu savunan E.K. "Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim. Olay tarihinde yoğun bakım servisinde erkek hemşire olarak görevliydim. Sıkıntılı bir ruh haliyle hareket ettim. Bazen ne yaptığımı hatırlamıyorum. Hem pişmanlık hem de bir görgü tanığının içeri girmesiyle vazgeçtim." dedi.

        Müşteki G.Y. de şikayetçi olduğunu ifade etti. G.Y, "Annem dördüncü evre akciğer kanseri hastasıydı. Zaten çok zor soluk alabiliyordu. Annemle olaydan sonra görüştük. Hastanenin bilgilendirmesi nedeniyle bilgimiz vardı ama anneme olayı söylemedik." diye konuştu.

        Hastanede hemşire olarak çalışan tanık E.E. ise olay tarihinde sanıkla birlikte yoğun bakım nöbetçisi olduğunu dile getirerek, "Gece ilaç almak için sanık ve mağdurun bulunduğu yoğun bakım servisine girdim ve içerisi karanlıktı. E.K. nerede diye bakınırken yatağın üstünde gördüm. Şüphelendim ve sorumlumuza bu durumu ilettim. Görüntüler incelendiğinde olay ortaya çıkmış. Ben görüntüleri izlemedim." ifadelerini kullandı.

        Mahkeme başkanı, N.C'nin ölümüyle E.K'nin eylemi arasında illiyet bağının bulunup bulunmadığı ve sanığın cezai ehliyetinin belirlenmesine yönelik raporların istenmesi ve E.K'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        - Olay

        Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla erkek hemşire E.K. 25 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, hemşire E.K'nin 17 Mayıs'ta gece saatlerinde mağdura cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine, tanık ifadelerine başvurulduğu ve kamera görüntülerinin incelemeye alındığı, kayıtlarda şüphelinin baygın haldeki mağdur hastanın yanına gelerek ilaçlar verdiği ve cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiğine yer verilmişti.

        İddianamede, erkek hemşire hakkında, "kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme" suçundan 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa