Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAHÇEŞEHİR Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü'nde eğitim gören lise öğrencilerinin oluşturduğu robotik takımı 4th Dimension, ABD'nin Houston şehrinde düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonası'nda 'Impact Award' ödülünü kazandı. 4th Dimension, bu başarısıyla dünyadaki 600 takım arasında en prestijli ödülü alan altı takımdan biri oldu.

        Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü'ndeki Fen ve Teknoloji ile Anadolu Lisesinde eğitim gören 28 öğrencinin oluşturduğu 6 bin 429 numaralı 4th Dimension adlı FRC robotik takımı, geçen nisan ayında ABD'de düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonası'na katıldı. Dünyadaki 600 robotik takımının katıldığı şampiyonada, gençliği bilim ve teknoloji liderleri olmaya teşvik etmesini sağlayan altı takıma 'Impact Award' ödülü verildi. Yüzlerce takımı geride bırakarak en iyi altı takım arasına girmeyi başaran 4th Dimension, bu ödülü ikinci kez kazanarak 2025 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na doğrudan katılım hakkı elde etti.

        'GURUR DUYDUK'

        Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü Lise Müdürü Dr. Aylin Gil, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. Gil, "Öğrencilerimizin başarısı, okulda aldıkları eğitimin bir sonucu. Fen ve teknoloji eğitimlerine eğlenceyi de ekleyen robotik takımımız, ödülleriyle bizleri gururlandırdı. Takım ruhunu genç yaşta elde etmeleri, başarıyı beraberinde getirdi. Seneye de aynı performansı göstereceklerinden eminim" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa