Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla 765 bin 404 öğrenci karnesini aldı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye Dabık Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği roketli saldırıda şehit olan özel harekat polisi Kıdemli Başpolis Hüseyin Şimşek'in (49) isminin verildiği okuldaki karne törenine Şimşek'in ailesi ve silah arkadaşları da katıldı.

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye Dabık Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği roketli saldırıda yaralanan özel harekat polisi Kıdemli Başpolis Hüseyin Şimşek, 6 Ekim 2023'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şehit Şimşek'in adı Buca Ortaokulu'na verildi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girerken, İzmir Şehit Hüseyin Şimşek Ortaokulu'nda da karne töreni düzenlendi. Kentte, 243 bin 205 ilkokul öğrencisi, 225 bin 635 ortaokul öğrencisi, 228 bin 581 lise öğrencisi, geri kalanı ise açık öğretim olmak üzere toplam 765 bin 404 öğrencinin karne aldı. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri ile Şimşek'in ailesi ve silah arkadaşları da katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ardından şehitler için dua edildi. Törende, Şimşek'in öz geçmişi okundu. Şimşek'in kızı Öykü Gökçen Şimşek (16), babasıyla ilgili duygularını paylaştı.

        İzmir Valisi Süleyman Elban, "Burası güzel ama zor bir coğrafya. Bu aziz şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde ayakta kalabiliyor. Biz de huzur ve refah içerisinde bu ülkede yaşayabiliyoruz. Allah bu ülkenin güvenliğini sağlayan tüm asker, polis, jandarma ve tüm güvenlik birimlerimizin ayağına taş değdirmesin. Onları muhafaza etsin. İnşallah bu şehitlerimiz de son şehitlerimiz olur" dedi.

        Törende öğrenciler, 'şehit' temalı şiir okuyup, türkü seslendirdi. Ardından karne törenine geçildi. Vali Elban, Yahşi ve protokol üyeleri karne dağıttı. Vali Elban, öğrencilere yaz tatilinde kitap okuyup, spor yapmalarını tavsiye etti.

        Karnesiyle takdir belgesi de alan öğrencilerden 7'nci sınıf öğrencisi Sarper Mungan (13), "Uzun bir dönemi atlattık. Mutluyum. Tatilde çalışacağım ve dinleneceğim" dedi.

        Öğrencilerden Öykü Kaya (13) ise "Karnemi aldım, yorgunluk bitti. Tatilde kitap okuyup, spor yapacağım" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa