Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler İstanbul Haberleri

Zeynep Karababa, türküleriyle TSKM'de sahne aldı

(Fotoğraflı)

İSTANBUL (İHA) - Halk müziği sanatçısı Zeynep Karababa, "İnsan İnsan" adlı konseriyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Ozan geleneğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Zeynep Karababa, Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen konserine Fazıl Say'ın bestelediği, sözleri Muyiddin Abdal'a ait "İnsan İnsan" adlı eseriyle başladı. Bu karanlık günlerde Maltepe'de dinleyicileriyle bir araya gelmekten dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade eden Karababa, "Hepinizi Pir Sultan Abdal'ın inancıyla selamlıyorum" dedi. Klasik Batı müziğini saz ile buluşturan eserleri seslendiren Karababa, söz ve müziği kendisine ait eserlerde söyledi. Sivas'ın türküleri ve halk ozanları ile tanınan Çamşıhı Yöresi geleneğiyle yetişen Karababa, Çamşıhı ağzıyla seslendirdiği türkülerle dinleyicilerin yüreklerine dokundu.

Ozan geleneğini de değinen Karababa, "Gelenek bir ateştir, kordur, kül değildir. Bende bu gelenek için bir köprüyüm" diye konuştu. Karababa'nın söylediği türkülerle coşan dinleyiciler, sahneye çıkarak halay çekti. Konserde Alevi- Bektaşi geleneğinden türküleri, nefesleri ve deyişleri de güçlü yorumuyla seslendiren sanatçı, dinleyicilere unutulmayacak bir akşam yaşattı.

(EY-ÖK-Y)

13.02.2017 10:26:43 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri