Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SDÜ'DENFAHRİ DOKTORA PAYESİ

        Isparta'da temaslarını sürdüren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından Fahri Doktora Payesi verildi. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Akademik Oda Orkestrası'nın sunduğu müzik dinletisiyle başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hayatından kesitlerin yer aldığı video izlendi. Isparta'da ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, "Süleyman Demirel Üniversitesi'nden fahri doktora payesi almak, benim için çok kıymetli. SDÜ yönetimine bana verdikleri bu değer için çok teşekkür ediyorum" dedi.

        'BİR MİLLET ÜÇ DEVLET'

        Türk halkı ile yaşadıkları gönül bağının, sevginin çok büyük ve derin olduğunu vurgulayan Ersin Tatar, Kıbrıs tarihinin Türkiye'nin de tarihi olduğunu söyledi. KKTC'nin tanıtım yolunda bir aşama daha katettiğini vurgulayan Tatar, "KKTC, Türk Devletler Teşkilatı'nın gözlemci üyesi olmuştur. Azerbaycan Devleti ile de ilişkilerimiz gelişiyor. 'Bir millet üç devlet' anlayışı giderek yerleşiyor. Bugünlere kolay gelmedik. Kıbrıs, Osmanlı Devleti'nin çok önemli bir merkeziydi. 1571 yılında 80 bin şehit vererek Osmanlı Kıbrıs Adası'nı fethetti. 352 yıldan daha fazla bir süre Osmanlı hükümdarlığında kaldı" diye konuştu.

        ANIT MEZAR VE MÜZEYE ZİYARET

        KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, SDÜ'deki törenin ardından merhum 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Atabey ilçesine bağlı İslamköy Çalcatepe'de bulunan anıt mezarını ziyaret etti. Anıt mezarda Kur-an'ı Kerim tilavetini dinleyen Cumhurbaşkanı Tatar dua etti. Isparta Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamit Gülbiçer, burada Tatar'a, Kıbrıs gazileri adına plaket takdim etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Vali Aydın Baruş’la birlikte Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni de ziyaret etti. Müze hakkında bilgi alan Tatar, Süleyman Demirel'in 55 yıllık siyasi hayatından kesitlerin ve objelerin sergilendiği müzeyi gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa