Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran'ı sarsan kazanının ardından Habertürk İran'da | Dış Haberler

        İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından bölgeye giden Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy, izlenimlerini aktarıyor.

        15.00: Resmi cenaze töreninin Tahran'da olması bekleniyor. Tahran sokaklarında pek çok yerde İbrahim Reisi'nin fotoğrafları var. Herkes bu meseleyi pek çok boyutuyla konuşuyor, çok fazla soru işareti var. Helikopterin düşürüldüğünü, İsrail'in yaptığını düşünenler var. İran'ın iç meselesi olduğu düşüncesi burada çok hakim değil.

        Yarın cenazeler gelecek Tebriz'de bir tören olacak. Çarşamba günü Tahran'da resmi bir tören yapılması bekleniyor. Reisi'nin cenazesinin ise Perşembe Meşdat'da olması bekleniyor.

        İran Kızılay Başkanı yardım istedik ancak yardıma gerek kalmadığı açıklamasında bulundu. İran prestijini korumak için çalışıyor.

        12.00: Olayın İran'ın içinde bir kaza olarak kalıp, yas tutulup, Hamaney'in ifade ettiği gibi sistem devam mı edecek? Kaza olarak tarihe geçecek ve olay kapanacak mı? Yoksa uluslararası gelişmeler denkleme katılacak mı?

        REKLAM

        İran devletinin resmi görüşlerinin savunan isimler, yeni cumhurbaşkanı seçimiyle herhangi bir ciddi değişiklik olmayacağını söylüyor.

        Tahran'da hayat normal akışında devam ediyor, saat 16.00 civarında yas için bir toplantı olması bekleniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa