Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İkonik Hollywood tabelası hakkında ilginç gerçekler | Dış Haberler
        • 1

          Hollywood tabelası aslında bir konut projesi için asıldı. İlk tabela, 1923'te Los Angeles Times yayıncısı Harry Chandler tarafından "Hollywoodland" adlı yeni, lüks konut projesinin reklamını yapmak için Lee Dağı'na inşa edildi. Kocaman harfler yeteri kadar dikkat çekmiyormuş gibi bir de 4 bin adet 20 wattlık ampullerle çevrelendi.

        • 2

          Bir aktris Hollywood tabelasının yanında intihar etti. 16 Eylül 1932 yılında Peg Entwistle, bir filmin kadrosundan çıkarıldıktan sonra arkasında bir not bırakarak intihar etti. Bu zamana kadar birden fazla kişi, 1930'lardan kalma giysiler içinde sarışın bir kadının tabelanın yanında görünüp kaybolduğunu gördüğünü iddia etti.

        • 3

          "HollywoodLand" şeklinde yazan tabela Büyük Buhran sırasında "Hollywood"a çevrildi. Ekonomik kriz döneminde H harfi yol kenarına düştü, diğer harfler de bakımsız gözüküyordu. Bir ara yazının tamamen kaldırılması istendi ancak daha sonra Land kısmı atıldı ve kalanı korundu.

        • 4

          Tabelanın tamamı 1978'de değiştirildi. Hollywood tabelası fazlasıyla bakımsız duruyordu. Her bir harf ayrı ayrı zarar görmüştü. Hugh Hefner, tabelayı kurtarmak için bir yardım gecesi düzenledi ve toplanan bağışlarla tabela yeniden yaptırıldı.

        • 5

          Hollywood yazısı birkaç kere değiştirildi. 1976 yılında esrar yasalarını kutlamak için Hollyweed (weed, esrar demek) şeklinde yazıldı. Bir dava için Ollywood olarak değiştirildi.

        • 6

          Hollywood yazısı çevresinde oturanlar için can sıkıcı olabiliyor. Daha önce konut projesi olarak tasarlanan yerlerde oturanlar, Hollywood tabelasına ulaşmak için gelen yoğun turist akımından mutlu değiller. Hatta çevre sakinleri, turistleri engellemek için yasadışı işaretler koydular, "Turistler gelmesin" yazılı tabela bile eklediler ancak hiçbiri işe yaramadı.

          Kaynak: Mental Floss

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa