Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Otomotiv piyasasında gözler ÖTV indirimine çevrilmişken, geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yaptığı açıklamalar bir anda gündemin ilk sırasına yerleşti.

Read more!

Bakan Muş, pandeminin başından bu yana ikinci el araçta süregelen fırsatçılığın önüne geçmek için müdahalede bulunacaklarını açıklarken, bu yönde bir yönetmelik taslağı hazırlandığını da duyurdu.

İkinci ele '6 ay 6 bin kilometre' sınırı Haberi Görüntüle

Bu noktada Bakan Muş'un geçen hafta katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamaları bir kez daha hatırlamakta fayda var;

"Sıfır ikinci el araç ilanları var. Yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz."

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, söz konusu uygulama ile otomobili gerçek anlamda ihtiyacı olanların alacağını da kaydederek, "Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız" görüşünü de paylaşmıştı.

İşte bu açıklamalar, ikinci el araç piyasasında etkisini göstermeye başlarken, sektörden de '6+6' olarak anılan uygulamaya dair olumlu mesajlar geldi.

Fakat, Bakan Muş'un açıkladığı uygulamanın sadece ikinci el araç alım-satım işi yapan şirketleri kapsayacak olması, ikinci el araçtaki fırsatçılığın şahıslar üzerinden devam edeceği endişesine de yol açmış durumda.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ