Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İdlib'de Özgür Suriye Ordusu, FKH, ZDH Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı'na bağlandı

        Özgür Suriye Ordusu komutanları, Milli Ordu/Ceyşül Vatani altında birleştiklerini yarın yapacakları bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacaklar.

        GEÇİCİ BAŞBAKAN DA HAZIR BULUNACAK

        Yarın Şanlıurfa Nevali Otel'de saat 13.00'de yapılacak toplantıda Geçici Hükümet Başbakanı ve Savunma Bakanı hazır bulunacak.

        TÜRKİYE'YE TAM DESTEK AÇIKLAMASI

        Suriye'deki "Milli Ordu/Ceyşül Vatani" Türkiye'yi Fırat'ın doğsuna yönelik askeri harekatını yapması çağrısında bulunarak tam destek vereceklerini açıklayack.

        ORTAK ZEYTİNDALI OPERASYONU

        Bilindiği gibi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), TSK'nın Zeytindalı Harekatı kapsamında TSK ile birlikte hareket etmişti. Afrin'e yönelik Zeytindalı Harekatı'nda ÖSO birlikleri Azez-Gülbaba sınır hattından başlattığı kara operasyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 6 bin 400 askerin katılımıyla sürmüştü. Operasyonun ilk 489 saatinde 7,5 kilometre içeri giren TSK ve ÖSO planlanandan çok daha hızlı ilerlemiş ve bölgeye ikinci günde ulaşmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa