Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Günümüzde yapılan çalışmalara göre, çocuklarda ve genç erişkinlerde duyma kaybı çok yaygın bir şekilde görülüyor ve gürültüye maruz kalmak, bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, "Şehrin uğultusu gibi bazı gürültüler bile duyma kaybına yol açabilmektedir. Öte yandan gençlerde yüksek sesle müzik dinlemek de önemli bir duyma kaybı nedenidir. Az miktardaki duyma kaybı, konuşma, anlama, öğrenme-algılama, iletişim ve sosyalleşmeyi olumsuz etkiler" dedi.

Read more!
GÜRÜLTÜYE MARUZ KALMAK ZAMANLA YÜKSEK TANSİYON VE KALP DAMAR HASTALIKLARINA YOL AÇIYOR

Tren, otomobil, motosiklet, uçak gibi tüm motorlu taşıtlar, endüstriyel gürültü, korna, siren, trafik uğultusu, inşaat, yol ve bakım çalışmaları, havai fişekler, mekanlardan veya başka yerlerden gelen müzik seslerinin ciddi bir gürültü kirliliğine yol açtığını kaydeden Dr. Seçkin, "Evde yüksek sesle dinlenen televizyon, müzik, cep telefonu alarmı da çocukları olumsuz etkilemektedir. Yüksek sesle konuşmak, sokak satıcıları, bağırmak kavga etmekle oluşan gürültüye maruz kalmak insan psikolojisini de çok olumsuz etkiler" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ