Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'cü pilotların lisanları iptal edilecek

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), FETÖ/PDY'den işlem gören kişilerle ilgili genelge yayınlanayarak bu kişilerin pilot lisanslarının iptal edileceğini duyurdu.

        SHGM, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlerine son verilen kişilerin, SHGM tarafından düzenlenen pilot lisanslarının iptal edileceğini duyurdu.

        Kamu görevlilerine ilişkin tedbirler kapsamında SHGM bu kişilerin pilotluk yaptığı döneme ilişkin aldığı eğitimlerin, uçuş süreleri ve benzeri hususlar hakkında kredilendirmeleri veya dönüştürme yapılmayacağını ve yeni pilot lisansının düzenlemeyeceğini belirtti. Bu kişilerin SHGM'den aldıkları lisanslar, havaalanı giriş kartları, tüm sertifika ve belgeleri askıya alınacağı belirtilerek başvuruları üzerine yapılacak güvenlik soruşturması sonucuna göre söz konusu belgeler askıdan kaldırılacağı veya iptal edileceği genelgede ifade edildi.

        UÇAK BAKIMINDA DA ÇALIŞAMAYACAKLAR

        Haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenlerin haklarındaki soruşturmaları veya kovuşturma sonuçlanana kadar lisans, ruhsat, yetki belgesi, onay vb. başvuruları kabul edilemeyeceği genelgede belirtildi. Kamu görevinden çıkarılanlar, sivil havacılık emniyet ve güvenliğinin sağlanması amacıyla geçici veya daimi olarak havacılık emniyeti, bakım, onarım veya güvenliği, operasyon alanında yönetici veya çalışan olarak görevlendirilemeyecek. Diğer alanlarda işe alınması planlanan şahıs hakkında güvenlik araştırması yapılmak üzere ilgili veya en yakın havaalanı Mülki İdare Amirliğine bildirilecek.

        ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN TEDBİRLER

        Havacılık işletmeleri tarafından, Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya irtibatı olma, finansman sağlama, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme gerekçesiyle iş akdi sona erdirilen personel ile ilgili de genelgede maddeler yer aldı. Buna göre bu kişilerin şirket kimliklerine, şirket tarafından havacılık işleri ile ilgili sağlanan kimlik, şifre ve olanaklara, havaalanı giriş kartlarına el konarak, bu kişiler ilgili veya en yakın havaalanı Mülki İdare Amirliğine, DHMİ Genel Müdürlüğüne ve 15 gün içerisinde SHGM'ye bildirilecek. Bu kişilerin havaalanı giriş kartları derhal iptal edilecek ve SHGM tarafından düzenlenen lisansları, tüm sertifika ve belgeleri askıya alınacak. Başvuruları üzerine yapılacak güvenlik soruşturması sonucuna göre söz konusu belgeler askıdan kaldırılacak, yeniden düzenlenecek veya iptal edilecek. Sivil havacılık emniyet ve güvenliğinin sağlanması amacıyla geçici veya daimi olarak havacılık emniyeti, bakım, onarım veya güvenliği, operasyon alanında yönetici veya çalışan olarak görevlendirilemeyecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa