Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem IŞİD’in ‘baş hacker’ı öldürüldü

        IŞİD’in önde gelenlerinden birinin daha Suriye’nin Rakka kentinde ABD’nin insansız hava aracı ile düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğü bildirdi. ABD’nin hedef listesindeki IŞİD üyeleri arasında 3’üncü sırada gösterilen Junaid Hussain’in (21) İHA’nın attığı bir roketin seyir halindeki aracına isabet etmesiyle öldüğü açıklandı. Ancak Hussain’in kendisi gibi İngiltere vatandaşı eski müzisyen eşi Sally Jones (44), sosyal medya hesaplarında bu iddiayı “Çok şükür eşim yaşıyor ve bizimle” diyerek yalanladı. Hussain ile Jones, İngiltere’de cihatçı örgüt sitelerinde tanışıp evlenmiş ve 2013’te Suriye’ye yerleşmişti. Hussain örgüte katıldıktan sonra Ebu Hüseyin el-Britani, Jones ise Sakine Hüseyin adını almıştı.

        SALDIRI PLANLIYORLARDI

        Hussain’in örgüt adına ‘CyberCaliphate’ olarak anılan bir hacker grubu kurduğu, Batılı kamu kurumları ve şirketlerden bilgi hırsızlığı yaptığı, çok sayıda sosyal medya hesabı açarak örgüt propagandasını yürüttüğü ve örgüte yeni militan kazandırılmasını yönlendirdiği ileri sürülüyordu. Eşi ile birlikte “Bay ve Bayan Terör” olarak anılan Hussain’in, örgütün ABD ve Avrupa’daki militanlarına terör saldırısı gerçekleştirmelerini teşvik eden bir el kitabı hazırlayıp gönderdiği de iddia edilmişti. Hussain’in haziran ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da, “düdüklü tencere bombası” ile bir terör saldırısı gerçekleştirme planı hazırladığı da öne sürülmüştü.

        KRALIÇE RANIA MÜCADELEYE KATILDI ÜRDÜN

        Kraliçesi Rania (44), “ılımlı Müslümanların IŞİD’in şeytani ideolojisine karşı çıkmasını” istedi. 18 yaşındaki kızı Iman ile birlikte Fransa’nın başkenti Paris’te Fransız İşadamları Sendikası MEDEF’in konferansına katılan Rania, IŞİD ile mücadele için Ortadoğu’da gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini savundu. Rania, “Büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. DEAŞ yada IŞİD, bölgemize şeytani ideolojisini yayıyor. Dünyadaki ılımlı Müslümanlar bu savaşın kazanılması için gerekenleri maalesef yapmıyor. Onlara nasıl karşı çıkacağımızı belirlemeden onları yenemeyiz” dedi.

        ABD’DEN ÖZBEKISTAN’A KOALİSYON TEKLİFİ

        ABD yönetiminin Özbekistan’a IŞİD terör örgütüyle savaşırken koalisyona katılma konusunda teklif getirdiği ortaya çıktı. Orta Asya Ülkeleri ABD Genel Sekreteri Yardımcısı Daniel Rosenblum, “Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’a, IŞİD’e karşı koalisyona katılıp katılmayacağını sorduk ve henüz bir yanıt almadık” dedi. Çoğu Müslüman 31 milyonluk bir nüfusa sahip eski Sovyetler Birliği ülkesi Özbekistan stratejik bir NATO partneri olarak görülüyor. Aynı zamanda Afganistan ile komşu olan Özbekistan Taliban’la mücadelede de ABD için önemli bir konuma sahip.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa