Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoglu'ndan önemli açıklama Davos Zirvesi'nde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt dışındaki okullarla ilgili çalışmasıyla ilgili, "MEB'nin çalışması yeni değil" dedi | Son dakika haberleri

        Davos Zirvesi'nde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun sözleri:

        - (Yüce Divan oylamasındaki fire iddiaları) Fire söz konusu değil. Ak Parti’nin kolektif vicdanının Yüce Divan'a gitmeme yönünde olduğu ortaya çıkmıştır. Farklı kanaatte olanlar da görüşünü ortaya koymuştur. Ak Parti, Yüce Divan oylamasında başarılı bir sınavdan geçmiştir.Oylama gücümüzü ortaya koymuştur. Bu sınavdan da başarıyla geçtik.

        OKULLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YENİ DEĞİL

        (Erdoğan’ın dile getirdiği Etiyopya’da Gülen okullarının kapatılması) Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışması yeni değil. Ben dışişleri bakanıyken de ele aldığımız ve Türkiye’nin dış eğitim faaliyetlerini bütünüyle koordine edecek şekilde bir yapılanma.MEB’e bağlı okullar zaten var. bu çalışmayla tüm bunları bir çerçevede topluyoruz.

        PARALELİN DERDİ EĞİTİM DEĞİL KARALAMA

        Paralel Yapı dünyanın her yerinde eğitim faaliyetinden çok Türkiye’yi karalama çalışması içinde. Türkiye’de en küçük haberi büyütüp ne kadar karalama kampanyası varsa içinde yer alıyorlar.Söz konusu eğitim çalışması, Türkiye’ye zarar veren yapıyı da ortadan kaldıracak şekilde bir yapılanma.Zaten aldığımız karar gereği zaten yurt dışındaki eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayacaktık.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa