Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Gökhan Artan-Gökay Usanmaz-Nihat Uludağ-Müslim Sarıyar-Sinan Bilgenoğlu-Serkan Akkoç

İstanbul'da hortum dehşetinin üzerinden yalnızca 6 gün geçtikten sonra dün yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına, tropikal bölgelerde görülen kasırgaları aratmadı. Uzmanlar, Eylül sonuna kadar benzer iklim olaylarının süreceği görüşünde. Prof. Dr. Yaşar, "Bu iki ayda iklim değişikliği ile en çıplak haliyle yüzleşeceğiz" dedi.

İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgeleri, Ağustos'un ilk haftasında ikinci bir fırtına atlattı. Hortum görülmedi ancak şiddetli yağmur, fırtına, çakan şimşek ile düşen yıldırımlar, uzmanların "bu havaların arkası gelecek" tezini doğrular nitelikte.

İL İL HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

Uzmanlara göre, tropikal iklimlerde gördüğümüz fırtınaların benzerleri iklim değişikliğinin sonucu... Uzmanlar, gaz 1982 ve 1993 arasındaki 5 yanardağın patlamasıyla iklim değişikliğinin belirgin hale geldiğini belirtirken, benzer fırtına ve şiddetli yağmurların önümüzdeki günlerde de devam edeceği görüşünde. Hortumlar ve yağışların şiddetleneceğini söyleyen uzmanlara göre "Ağustos ve Eylül ayında iklim değişikliği ile en çıplak haliyle yüzleşeceğiz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ