Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 30 Mart yerel seçimlerine girecek 59 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı. Eş başkan yönetim şeklini esas alan HDP'nin İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder - Pınar Aydınlar, Ankara adayı Salman Kaya-Songül Erol Abdil ve İzmir adayı Pınar Türk- Osman Özçelik oldu.

HDP'nin 'Şehir senin' sloganı ile katılacağı 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin aday tanıtım toplantısı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konferans Salonu'nda yapıldı. 59 büyükşehir ve il belediye başkan ve eş başkan adaylarının isimlerinin açıklandığı toplantıya, HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ile Sebahat Tuncel'in yanı sıra BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, katıldı.

Törenin açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin hazırlıklarının ilk sonucu olarak şu ana kadar belirlenmiş adayları açıklayacaklarını söyledi. Kürkçü, yüzde 50 temsil eşitliği ilkesinin geçerli olduğunu belirterek, kentlerin yönetimine kadınların elinin değeceğini dile getirdi. Hırsızların yönetimine ve zalimlerin yönetimine 'hayır' dediklerini aktaran Kürkçü, halkın egemen olduğu bir yönetim sağlayacaklarını söyledi.

"DESPOT VALİ VE JANDARMA GENEL KOMUTANLARINI İSTEMİYORUZ"

Kürkçü, şunları kaydetti: "Adaylarımızın hiçbirisinin banka hesaplarında bir şey yok. Tertemiz vicdanları ile karşınızda olacaklar. Kendi kendimizi yönetmek en önemli şeydir. Eğer bir kent, bir ilçe kendi kendini yönetmiyorsa başkalarına muhtaçtır. HDP'nin seçimden anladığı kendi kendini yönetmektir. Halk kendi kendini yönetmeye HDP ile başlayacak. HDP'nin yerel yönetimleri kadınların ve çocukların yerel yönetimi olacak. Valilerin seçimle geldiği bir yerel yönetim istiyoruz. Valileri istemiyoruz, valileri Ankara'ya emekliye ayırmak istiyoruz. Halkın başında despot valiler, despot jandarma genel komutanları istemiyoruz. Güvenlik güçlerini de halkın kendisinin oluşturacağı bir yerel yönetim peşindeyiz."

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Türkiye'de bütün ezilenlerin gözünün kendilerinde olduğunu belirterek, "Bu kadar kirlenmiş bir siyasi ortamda, siyasetin bu kadar zehirlendiği ve siyasetin bu kadar ayağa düştüğü, siyasetin ayakkabı kutularına girdiği bir ortamda, halkın umudu olmak, temiz bir siyaseti ortaya koyabilmek için önemli bir fırsat var. Mart seçimleri HDP'nin Türkiye'de üçüncü yol, gerçek bir halk iktidarı olma yolunda büyük bir çıkış olacağı seçim olacak." ifadelerini kullandı.

"BİZ ÜÇÜNCÜ YOLUZ"

"Biz üçüncü bir yoluz. İki egemen anlayış arasında büyümesine izin verilmemiş gerçek çizgiyi ortaya çıkaracağız. Rojava'da yaşanan budur." diyen Demirtaş, BDP'nin de örgütlü olduğu yerlerde HDP adaylarının başarısı için canla başla çalışacaklarını belirtti.

ADAYLAR

Adana: Ayhan Bilgen- Leyla Uyar

Amasya: İbrahim Yakın

Ankara: Salman Kaya-Songül Erol Abdil

Antalya: Songül Özata

Artvin-Hopa: Yılmaz Topaloğlu

Aydın: Rıfat Kanat

Balıkesir: Mustafa Hasırcı

Çanakkale: Şeyhmuz Aslan

Çorum: Erdoğan Bolat

Denizli: Yahya Aytaç

Düzce: Fuat Azad

Edirne: Özlem Uygur

Eskişehir: Cemal Küçükbaş

Giresun: Bekir Şensoy

Hatay: Yusuf Öfgeli

Isparta: Cemil Yuluğtekin

İstanbul: Sırrı Süreyya Önder-Pınar Aydınlar

İzmir: Pınar Türk- Osman Özçelik

Maraş: Salih Baykal

Kayseri: Ishak Tacar

Kırşehir: Munise Altınışık-Eşref Odabaşı

Kocaeli: Nilay Etiler

Malatya: Hasan Şahin

Manisa : Leyla Karalük- Hamdullah Müftüoğlu

Muğla: Ayşe Erdem

Ordu: Tahsin Vedat Şensoy

Sakarya: Harika Günay Karataş

Samsun: İlhan Cüre

Tekirdağ: Mukaddes Akdeniz

Trabzon: Kadir Türen

Uşak: Ahmet Yılmaz

Yalova : Sehem Önürme-Tuncay Turanlı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ