Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,9 yeni itfaiye istasyonunun toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Topbaş, İstanbulluların desteğiyle 10 yıldır kente hizmet etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Topbaş, ekibiyle İstanbul'u istenilen noktaya getirmek için var güçleriyle gece gündüz demeden bir hizmetkar olarak çalıştıklarını belirterek, "Gelecekte de inşallah kente hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

İstanbul itfaiyesini, New York itfaiyesiyle yarışır hale getirdiklerini aktaran Topbaş, "İtfaiyemiz şu an dünyada sayılı itfaiyelerin başında gelmekte ve model alınmaktadır" dedi.

İstanbul'u metro ağlarıyla öreceklerini anlatan Topbaş, kentteki ulaşım ve altyapı hizmetlerinden de bahsetti. Topbaş, İstanbul'a 9 yeni itfaiye istasyonu kazandırdıklarını ifade ederek, teşkilatı modern araç gereçlere kavuşturduklarını söyledi.

Kadir Topbaş, "2004 yılında 38 olan itfaiye istasyon sayısı 108'e, personel sayısı 1852'den 4 bin 254'e, araç sayısı 292'den 635'e ulaştı. İstanbul itfaiyesi, modern istasyon, araç ve ekipmanlarla dünyanın önde gelen itfaiyelerinden biri haline geldi" diye konuştu.

Topbaş, 150'si itfaiye olayı, 150'si diğer olaylar olmak üzere günde ortalama 300 olaya müdahale eden itfaiye erlerinin, canlarını ortaya koyarak 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini kaydetti.

"Milletimizin geleceğini karartmak isteyenlere milletimiz prim vermeyecektir"

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu dile getiren Topbaş, "Türkiye'de iktidarı sarsmak ve ekonomik gücünü allak bullak etmek ve geleceğimizi karartmak adına oynanan oyunları yakından takip ediyoruz. Hayretle ve ibretle izliyoruz. Haksızlıklar karşısında durmaya söz verdik. Yanlış yapanlar bedelini öder. Asla himaye görmezler. Yanlış yapanlar bizimle barınamaz ve olamazlar. Milletimizin geleceğini karartmak isteyenlere inanıyorum ki, milletimiz prim vermeyecektir. Gelişen ve dünyayı etkileyen, model alınan bir Türkiye'yi engellemek isteyenlerin, bu hevesleri inşallah kursaklarında kalacaktır. Biz sayın Başbakanımızın vizyonunu rehber edindik. Daha çok çalışacağız, İstanbul ve Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından Topbaş, AK Parti milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Feyzullah Kıyıklık ile beraberindekilerle, "Allah kimsenin evine ateş düşürmesin" diyerek kurdele kesip açılışı gerçekleştirdi.

Topbaş, daha sonra bindiği itfaiye aracını bir süre kullandı.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ