Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her konuda siyasetimizin hareket noktamızın merkezine yerli ve milli olanı yerleştirmemizin sebebi budur. 2023 hedefi vizyonu çerçevesinde yeni kültür hedefleri belirlemek zorundayız. Sizden ricam, 2023 vizyonumuza uygun, derinliği olan bir yol haritası hazırlayın. Biz de bunu hem çalışalım, hem uygulamaya koyalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Kültür Şurası'na katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Türkiye farklı kültürlerle zenginleşerek gelişmiş, insanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısıdır. Musikiden edebiyata kadar kültürün her alanında önemli eserler ortaya koymuştur. Buna göre tabiat alemi bize verilmiş bir emanettir. Taibatı kullanarak üreterek ortaya koyduğumuz kültür ve sanat ürünleri insana hizmet etmelidir. Kültür insanın yeryüzünde kendine bir mekan kurmak için ortaya koyduğu eserlerin tamamını ifade eder. Kültür ve medeniyeti birbirinden ayırmak mümkün değildir. Her kültür tasavvuru bir medeniyet tasavvurunu da zorunlu kılar. Toplum olarak, iş dünyası olarak, STK'lar olarak, üniversiteler olarak el ele vermeli, sahip olduğumuz imkanları iyi değerlendirmeliyiz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ