Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya’daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yaşananlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Bombardıman uçaklarının hangardan piste götürüldüğü anların yer aldığı görüntüler saniye saniye kaydedildi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Malatya’daki 7. Ana Jet Üssü’nde yaşananlara ilişkin kayıtlara göre; saat 03.53’ten itibaren hazırlık yapılıyor ve saat 04.04’te ise hangardan 2 tane F-4 bombardıman uçağı 11 dakika içerisinde piste götürülüyor. Saat 04.33’te minibüsle hangara getirilen bir pilot burada çantasını alıyor. Bombardıman uçaklarının çıkartılması sonrasında saat 05.00’te hangarda içtima alınıyor.

Sürekli bir hareketlilik yaşanan üstte, askeri personel toplu olarak dışarı çıkıp giriyor. Pistler, iş araçları ve kamyonlarla kapatıldığı için bombardıman uçaklarını kaldıramayan 4 pilot, saat 05.46’da ellerinde çantaları ile bir minibüs ile hangara geri dönüyor.

Darbe girişimi gecesi, Malatya Havaalanı ve 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın ortak kullandığı ana pistler, havaalanındaki itfaiye ve iş araçları ile belediyeye ait, otobüs, iş makinesi kamyon ve otobüslerle tamamen kapatılarak, uçakların kalkış ve iniş yapması tamamen engellenmişti. 7. Ana Jet Üssü’nde 4 bombardıman uçağının kalkış yapamamasıyla, Ankara ve İstanbul’daki darbe girişimcilerine destek verilmesi engellenmiş oldu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, darbecilerin Ankara ve İstanbul’da devre dışı bırakılan uçakların yerine Malatya’daki Jet Ana Üssü’ndeki bombardıman uçaklarının oraya takviye olarak gönderilmesini hedeflediklerini ancak alınan tedbirlerin bunu önlediğini kaydetti.

Toprak, “Biz pisti kapattıktan sonra 4 tane F-4 uçağının kalkması için hazırlık yapıldığı ve 2 tane bombardıman F-4 uçağının pist başına geldikleri, ama pistin kapatıldığı için tekrar ve bizim mutlak tedbirimiz karşısında geri döndükleri de zaten bilinen bir konudur. Jet Ana Üssü’nün bir kere, bu ihanet şebekesiyle birlikte hareket ettiğine yönelik durumları ve tespitleri bana aktardılar, onun üzerine kuleyi ve havalimanını çerçeveye aldık ve etkisiz hale getirdik” dedi.

Ferdi DURDU / GAZETE HABERTÜRK

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ