Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yaklaşık bir yıl önce Adıyamanlı Oğuz Görücü ile Ukrayna'nın Odessa kentindeki Lıudmyla Ferents internette tanıştı. İnternette tanışan iki genç birbirlerine aşık oldu. Adıyamanlı Oğuz Görücü iş için gittiği Ukrayna'da kızın ailesiyle tanıştı evlenmek istediğini söyledi. Bu aşamadan sonra heri iki aile karşılıklı olarak birbirlerinin evlerine ziyarete geldi. Aileler de evliliğe onay verdikten sonra, gençler evlilik tarihi belirledi. 30 Nisan'da yapılacak olan düğün öncesinde genç kız Hıristiyanlık dinini bırakıp İslamiyeti seçti.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün makamında Lıudmyla Ferents Müslüman oldu. Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhid getiren genç kız, huzurla dolduğunu söyledi. Lıudmyla Ferents ismini de değiştirerek, 'Elif' oldu. Müslümanlığı seçin Lıudmyla Ferents'e Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından Kur'an-ı Kerim, Adıyamanlı gence ise ilmihal hediye edildi. Oğuz Görücü, Lıudmyla Ferents ile tanışmasından evlilik aşamasına kadar gelinen süreci anlatarak, mutlu olduğunu dile getirdi.

Lıudmyla Ferents ise, çok heyecanlı olduğunu belirterek, 'Elif' ismini internetteki araştırmanın ardından seçtiğini söyledi.

İHA

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ