Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ankara'nın kalbindeki bombalı saldırı, Türkiye'nin aslında hiç unutmadığı terör gerçeğinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Rusya etkisiyle daha da büyüyen Suriye krizi ve bölgesel faktörler Türkiye'yi de etkiliyor.Peki farklı çıkarları olan ülkeler neden Türkiye'nin karşısında? Türkiye okları neden üzerine çekiyor? Güvenlik uzmanları sıcağı sıcağına Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya anlattı.

Prof. Dr. Hasan Köni, bölgedeki gelişmelerle ilgili dünyadan farklı bir tutum göstermenin etkili olduğunu belirterek, "Sisteme karşı çıktığında yapacak bir şey yok" dedi.

Harita

"MEZHEPSEL KÖKENLİ SAVAŞ"

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, bölgedeki mezhepsel çatışmalara dikkat çekerek, DAEŞ'in bu çatışma ortamında büyüdüğünü kaydetti. "Bölgenin asıl kıyameti olan mezhepsel kökenli savaşla mücadele gibi bir gerçeği yaşıyoruz" diyen Ağar, Türkiye'nin okları üzerine çekmesinin nedeni olarak üretilen mezhepsel algıyı öne sürdü.

Read more!

SURİYE'DEN SIZAN 14 KİŞİLİK GRUP

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Ankara'daki saldırı ile ilgili Suriye'den son 3-4 gün içinde 14 kişilik bir grubun sızdığı bilgisinin olduğunu belirterek, "Suriye'den giren bir grubun olduğu ve bu grubun deşifre edildiği biliniyor. Belli noktalarda eylem yapılacağı bilgisi vardı. Böyle gruplar bir anda aynı yerden girmiyorlar. Farklı merkezlerden farklı yollarla giriyorlar. İstihbarat örgütlerinin yaptığı en önemli şeylerden biri eylemin deşifresini yapmaktdır. Yakalanması daha çok yerel güvenlik birimlerine aittir" diye konuştu.

Read more!

"KABUL EDELİM BUNU IŞİD YAPTI"

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 'istihbarat zafiyeti' yorumlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulunarak DAEŞ'i işaret etti:

"15- 20 Kasım 2003'te İstanbul'da patlamamlar olduğunda istihbarat zafiyeti olduğu söylenmişti. Ben o zamanki yetkililere, bizim bu olayların üstesinden gelebileceğimizi söylemiştim. Hiçbir istihbarat örgütü demokratik ülkelerde hedef aldığı istihbarat örgütlerinin yüzde 30'unun üstüne çıkmamaktadır. Kabul edelim bunu IŞİD yaptı. Peki IŞİD Süriye'de değil mi? Suriye'den Türkiye'ye gelmeden önceki istihbarat MİT'in görevi, sınır kapılarından geçmesi jandarmanın ve gümrüğün görevi, Ankara'ya geldiğinde eylem yapma olayı ise; polisin sorumluluğunda. Dört tane gövenlik birimini saydım. İstihbarat zafiyetini söylemeden önce bu dört zafiyeti gündeme getirin."

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ