Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kurthan DEMİR-Müslim SARIYAR-Eray EROLLU-Gökhan ARTAN-Serkan AKKOÇ-Sinan BİLGENOĞLU İsmet ACAR-Çiğdem YILMAZ/HABERTÜRK

İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisi azaltarak kesileceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 16 Şubat Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, 17 Şubat Salı itibarıyla kar olarak görüldü.

Kentte yaklaşık üç gündür günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve aralıklarla yer yer kuvvetlenerek devam eden kar yağışı, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak kesilecek. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde şehir merkezinde kısa süreli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.

Gece en düşük eksi 1 olan, gün içerisinde de 4 dereye yükselmesi beklenen sıcaklık, gece şehir merkezinde 1 derecenin altında seyretmeyecek. İstanbul'da hafta sonunda yağış beklenmezken, sıcaklıklar artarak mevsim normallerine çıkacak.

THY'NİN İPTAL EDİLEN İÇ HAT SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilen THY iç hat seferlerinin yeniden başladığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 70 SANTİMETREYE ULAŞTI

İstanbul'da son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yoğun kar yağışı nedeniyle 4 bin 815 personelin bin 28 araçla yaptığı çalışmalarda 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı. Çatalca, Beylikdüzü ve Başakşehir civarında kar kalınlığı ise 70 santimetreye kadar ulaştı.

İstanbul'da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şekelinde devam etti. TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIRların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, İtfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdi. Bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR'ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladı. Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal afet itfaiye araçları çok sayıda Tır'ı çekerek yolların açılmasına destek verdi. Tırların içinde uyuyan sürücüler Zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldılar. TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede kar kalınlığının yer yer 75 cm ölçüldü.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ