Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekillerinin de katılımıyla yapılan MYK toplantısına verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Adalet Bakanı ile yapılan görüşmenin ardından hasta tutuklular ile ilgili gelişme olabileceği ifade edildi. Bununla ilgili verilen somut bir bilgi var mı?" sorusunu yanıtlayanDemirtaş, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanının kendisi, daha önce Başbakanın kendisi bu konularda adım atmanın zor olmadığını söylediler. İnsani bir konu çünkü. Biz, sadece içerideki siyasi Kürt tutsaklardan da söz etmiyoruz. Gerçekten de hangi amaçla içeride tutuluyor olursa olsun ölüm riskiyle karşı karşıyaysa içeride yaşamını, tedavisini sürdüremiyorsa insani olarak dışarıda tedavi görme ve son saatlerini, günlerini ailesinin yanında geçirme hakkı gibi bir şey var. Bu insani bir şeydir, müzakere ile barış süreci ile çözüm süreci ile doğrudan bağlantılı bir pazarlık mevzusu, başlığı da değil. Adalet Bakanının bu konuda daha hızlı adım atması için arkadaşlarımızla bir görüş alışverişinde bulunduk."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ