Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Green Card olarak da bilinen ve Amerikan Kongresi tarafından yapılması zorunlu tutulan Diversity Visa Göçmenlik Programı, her yıl ABD'ye az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle vizesi kazanma şansı sağlıyor. Yıllık kontenjan ise 55 bin.

Read more!

Hiçbir ülke, ilgili sene içinde verilecek olan vizelerin toplamının yüzde yedisini aşamazken, her yılın ekim/kasım aylarında belirtilen kayıt döneminde https://dvprogram.state.gov/ adresi üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvuru ücretsiz.

Bu sene 4 Mayıs tarihinde başvuru sonuçları ilan edilecek. Katılımcılar, https://dvprogram.state.gov/ESC/ adresindeki Başvuru Durumu Kontrolü’ne tıklayarak seçilip seçilmediklerini görebilir.

Burada iki önemli nokta var: Başvuru sonuçları sadece bu siteden görülebilir ve başvuru yapıldığında size verilen onay kodu olmadan sisteme giriş yapamazsınız. ABD makamları bu sonuçla ilgili herhangi bir mail bildirimi yapmaz. Bu site haricindeki hiçbir ABD makamı size sonucu bildirme yetkisine sahip değildir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ