Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bugün 1 Mayıs... Tüm dünyada yüz milyonlarca işçi ve emekçi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor. Dünyanın en popüler arama motoru Google, ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'na özel bir Doodle hazırladı.

Doodle'agören milyonlarca kullanıcı, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı araştırmaya başladı. Peki 1 Mayıs İşçi Bayramı nedir? 1 Mayıs İşçi Bayramı ilk ne zaman kutlanmaya başladı? İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın tarihçesi...

1 MAYIS İLK NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLADI?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. İşçi Bayramı’na uzanan sürecin ilk adımının 1856 yılında Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri çalışma saatlerinin azaltılması için başlattığı protestolara kadar dayanıyor. Ancak bu protestolar tarihte, ABD'nin Chicago kentinde işçilerin 1 Mayıs 1886'dan itibaren iş gününün 8 saat olması için başlattığı mücadelenin, 1889'da Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı’nın Paris Kongresi'nde "işçilerin ortak bayramı" olarak kabul edilmesine kadar uzanıyor.

Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ