Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Funda ismi, kız çocuklarına verilen ve yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. Yunanca kökenli bu isim, hem kulağa hoş gelmesi hem de güzel anlamlar taşıması sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Funda isminin anlamı, Funda ne demek, Funda Kuran'da geçiyor mu, Funda isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Funda İsminin Anlamı

    İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluştururlar. İsmin en önemli detayı sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birisine ismini ve isminin anlamını sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimler hakkında bilgi sahibi olmak ister. Çocuklarına uygun ismi vermek için araştırma yaparlar. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler vermek isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Anne ve baba adayları bu süreçte yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilir. Funda ismi kulağa hoş gelen ve güzel anlamlar taşıyan isimler arasında yer almaktadır. TDK'da yer alan bilgilere göre, Funda isminin anlamları şunlardır:

     

    Kurak yerlerde yetişen çalı türünden bir ağaççık. Ay yüzlü, ay gibi güzel. Denize dökülen büyük ırmak. Geminin demir attığı yer.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ