Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni transferi Allan Saint-Maximin'i İngiliz gazeteci anlattı - Fenerbahçe Haberleri

        İngiliz gazeteci Mark Douglas, Fenerbahçe'nin yeni transferi Allan Saint-Maximin'i Haberturk.com Spor Müdürü İnanç Ergülen'e anlattı.

        İşte Maximin'in öne çıkan özellikleri ve bilinmeyenleri...

        - Newcastle United'dan iyi tanıdığınız Allan Saint-Maximin nasıl bir futbolcu?

        Allan Saint-Maximin gerçekten heyecan verici bir oyuncu, taraftarları ayağa kaldıran türden. Hücum etmeyi seviyor, topu taşıyor ve rakip savunmanın canını yakmak için hızlı bir şekilde dripling yapıyor.

        Newcastle'a ilk imza attığında takımın kurtarıcısı gibiydi. Sihir gerçekleştirmesi için ona bakıyorlardı ve o da çoğu zaman bunu yapıyordu. Steve Bruce'un yönetimi altında, kulüp satılmadan önce, Newcastle düzenli olarak kümede kalma mücadelesi veren bir takımdı. Bu ortamda yaratıcı, hücumcu bir oyuncu olan Saint-Maximin, kritik goller atarak ve maçları etkileyerek bir umut ışığı olarak görülüyordu.

        REKLAM

        Oyuncuların belirli bir şekilde ve belirli bir sistemde oynamasını isteyen Eddie Howe döneminde etkisi azaldı ve Allan bunu etkili bir şekilde yapamadı. Sakatlık sorunlarının yanı sıra az süre almasıyla ilgili sürekli söylentiler vardı. Yine de geçen sezon finansal fair play kaygıları nedeniyle gitmesine izin veren Newcastle tarafından gönülsüzce satıldı.

        - Maximin Fenerbahçe'ye nasıl katkı sağlayacak?

        Eğer Newcastle'da geçirdiği zamanı düşünürsek, goller atacak ve taraftarları heyecanlandıracak. Onu tekrar Avrupa'da ve gelecek sezon kupalar için mücadele vereceği bir kulüpte görmek gerçekten sevindirici. Eksiksiz bir oyuncu değil, çok gol atamıyor ve takım oyununda bazı zayıflıkları var. 'Sıkı çalışıyor mu veya savunmaya yeterince katkıda bulunuyor mu?' gibi sorular sorulabilir ama kesinlikle heyecan verici bir oyuncu. Türkiye'deki tutkulu taraftarlar onu sevecektir.

        - Allan Saint-Maxim'in öne çıkan özellikleri nelerdir?

        Driplingleri, hücum koşuları, dikine oyunu... Topu mükemmel bir şekilde taşıyan, tam bir hücum oyuncusu. Saha dışında Newcastle taraftarları onun kişiliğini sevdi. Sempatik ve sosyal medya hesabını esprili bir şekilde kullanan büyük bir taraftar sembolüydü.

        REKLAM

        - Fenerbahçe taraftarları Allan Saint-Maximin'den nasıl bir performans beklemeli?

        Jose Mourinho ile ilişkisinin nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum. Titiz Mourinho'nun onu ya seveceğini ya da ondan nefret edeceğini düşünmeden edemiyorum. Umarım ilki olur çünkü birlikte iyi çalışırlarsa, patlayıcı ve karlı bir ortaklık olabilir.

        ALLAN SAINT-MAXIMIN KİMDİR?

        Allan Saint-Maximin, 2011 yılında Saint-Étienne altyapısına katılarak profesyonel kariyerine adım attı. Saint-Maximin, 2013-2015 yılları arasında Saint-Étienne'de forma giydi. 2015 yılında 5 milyon Euro karşılığında Monaco'ya transfer oldu. Burada fazla forma şansı bulamayan Saint-Maximin, 2015-2016 sezonunda Hannover 96 ve Bastia'ya kiralık olarak gönderildi.

        Bastia'da 36 maçta 3 gol ve 2 asistle dikkat çekti. 2017 yılında 10 milyon euro karşılığında Nice'e transfer oldu. Nice formasıyla 2017-2019 yılları arasında 74 maçta 11 gol ve 14 asist kaydetti.

        2019 yılında 18 milyon euro karşılığında Premier League ekibi Newcastle United'a transfer oldu. Newcastle'da geçirdiği dört sezonda 124 maçta 13 gol ve 21 asistle önemli bir performans sergiledi. Özellikle hızı ve bire birdeki etkili oyunuyla taraftarların beğenisini kazandı. 2023 yılında Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli'ye 27.2 milyon euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda Suudi Pro Ligi'nde 31 maçta 4 gol ve 10 asistle oynadı.

        Saint-Maximin, Fransa'nın U16, U17, U20 ve U21 milli takımlarında forma giydi. U21 seviyesinde 7 maça çıkan Saint-Maximin, Fransa'nın genç yaş kategorilerinde önemli bir rol oynadı ancak A Milli Takım düzeyinde henüz forma giyemedi. Saint-Maximin, genellikle sol kanatta görev yapan hızlı ve tekniği ile tanınan bir oyuncu. Topla yaptığı etkili driplingler ve bire birdeki üstün performansıyla kendini gösteriyor. Ayrıca zaman zaman sağ kanatta, forvet arkasında ve ikinci forvet pozisyonlarında da oynadığı görülüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa