Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Ersay Üner: Bürşa Pekin, benim ilham kaynağım

        Ersay Üner, HT Magazin’den Arif Hür’ün sorularını yanıtladı.

        Ünlü söz yazarı, besteci ve aranjör Ersay Üner, yaz aylarında insanların diline dolanan, ‘Tatlım Tatlım’ şarkısından sonra bu kez ‘İki Âşık’la hayranlarının karşısında!

        Sizi ünlü sanatçılara verdiğiniz şarkılarla tanımıştık. Ancak son dönemde kendi şarkılarınızı seslendirmeye başladınız. Bunun son halkası ‘İki Âşık’ oldu. Bu şarkıda nasıl karar kıldınız?

        REKLAM

        Yaz başında, dinleyicilerle buluşturduğum, ‘Tatlım Tatlım’ın heyecanını yaşadığım dönemde stüdyoya girerek 1 haftada bu duygusal parçayı ortaya çıkardım. Bugüne kadar Ebru Gündeş’ten Murat Boz’a kadar pek çok müzisyene şarkılar verdim. Ancak kendime ne yapacağıma bir türlü karar veremiyordum. Aleyna Tilki’ye verdiğim, ‘O Sen Olsan Bari’yi ben söyleseydim, aynı etkiyi yaratır mıydı, tabii ki hayır! ‘İki Âşık’ beni tam anlamıyla yansıtan bir şarkı oldu. Bundan böyle dinleyiciyle arayı açmadan üst üste projeler üreteceğim.

        ‘İki Âşık’ın en can alıcı noktası, ‘Biz iki âşık kafaları karışık, bir sağa çarptık bir sola çarptık, nasıl bitti biz de şaşırdık, kime sorsan çok yakışırdık...’ dizeleri. Burada tam olarak neyi vurguladınız?

        Her ilişki kavgayla, aldatmayla bitmez. Bazı ilişkiler vardır ki sessizce, güzelce biter. O yüzden polemik konusu olmaz. Burada birbirlerine sevgi ve saygı duyarak ayrılan çiftlerin sesi oldum.

        ‘İki Âşık’ oldukça duygusal bir çalışma. Sizce toplumun diline dolanan şarkılara mı yoksa ruha dokunan şarkılara mı daha çok ihtiyaç var?

        Her ikisine de ihtiyaç var. İstediğin kadar güzel söz yaz, ruha dokunmayan hiçbir şarkı yürümez. Şimdi şöyle bir örnek vermem gerekirse, insan hayatta mutlu olduğunda zamanın nasıl geçtiğini anlamaz, hareketli şarkılar da böyle. Üzgün olduğunda acı çekersin, yaşadığın bir olayı 5-6 saat düşünürsün. Bu yüzden slow şarkıların da ömrü daha uzun olur. Ben, toplumun ihtiyaçlarına göre nokta atışı yapmaya gayret gösteriyorum.

        Müzikte en büyük destekçilerinizden birinin sevgiliniz Büşra Pekin olduğunu duydum. Doğru mu bu?

        Tabii! Büşra, bu projenin prodüktörüdür. Yeri geldi klibi yönlendirdi, yeri geldi gecenin bir yarısı klip yönetmeniyle fotoğraflar konusunda telefon trafiği yaptı. O benim diğer yarım, ilham kaynağım, eksik olmasın!

        Ersay Üner, ‘İki Âşık’ adlı şarkısının klibinde kendisine eşlik eden Hande Doğandemir için, “Teklifimizi ikiletmeden kabul etti, çok mutlu olduk” diyor.

        ‘Ruh birlikteliğimiz var’

        Uzun yıllardır Büşra Pekin’le gözlerden uzak bir ilişki yaşıyorsunuz. Ufukta evlilik var mı?

        Dostlarımız ve hayranlarımız bu soruyu sıkça soruyorlar. Kalbimizde evlilik fikri var ancak şu an net bir şey yok, olsa saniyesinde söyleriz. Mutluluğumuzu paylaşmaya meraklıyız. Şunu net olarak söyleyebilirim ki bir ruh birlikteliğimiz var. Büşra, pozitifliğiyle bana enerji veriyor.

        REKLAM

        ‘Umarım Onno Tunç gibi anılabilirim’

        Bugüne kadar hit olmuş pek çok şarkıda imzanız var. Neden şimdiye kadar yazdığınız hit şarkıları başkalarına vermek yerine siz seslendirmediniz?

        Her zaman “Sanatçılara yardımcı olayım, insanların yaralarına merhem olacak sözler yazayım, bu bana yeter” dedim. Kendimi göstermek gibi bir düşüncem hiç olmadı. Yazdığım şarkıların milyonların dilinde olması bana yetiyor. Umarım, Onno Tunç gibi anılabilirim.

        ‘Bu piyasada yüzmeyi 25 senede öğrendim’

        Üretimde bulunurken çalışma defterinize sürekli bir şeyler yazar mısınız?

        Ersay Üner, “Büşra’yla (Pekin) birlikte stüdyoya girip saatlerce müzik yapıyoruz. Güzel müzik kulağı var” diyor.

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa