Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm balon turu teleferik termal sağlık turizmi Denizli - Turizm Haberleri

        Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli'ye gelecek turistlerin, kentte uzun süre konaklamalarını sağlamak amacıyla turizm aktivitelerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi için proje geliştirmeyi kararlaştırdıklarını belirterek, ''Devlet Tiyatroları'nın Pamukkale'de bulunan antik tiyatroda günlük oyunlar sergilemesi, balon turu ve teleferik sisteminin kurulması konusunda çalışmalar yapılacak'' dedi.

        Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'nin gelişim perspektifine uygun alternatif sektörlere dönük yeni projelerin ortaya konulması konularını 12 saat süren bir toplantıyla ele aldıklarını ifade etti.

        Denizli'nin dünya çapında gelişmiş ve ün yapmış sektörleri olan tekstil, mermer, kablo-metal gibi sektörler dışında ekonomiye yön verecek başka sektörlerinin de bulunduğunu belirten Özer, ''Valimiz, belediye başkanımız ve DTO üyelerimizin katıldığı toplantıda katma değer yaratarak şehirde kısa ve orta vadede ekonomik değere dönüşebilecek yeni sektörler, hayvancılık, seracılık, gıda, termal turizm, sağlık turizmi ve kültür turizmi olarak belirlendi'' dedi.

        Denizli'de hayvancılığın geliştirilmesi için hayvancılığa destek verileceğini kaydeden Özer, şunları söyledi:

        ''Köylerde hayvancılığı geliştirmek ve köyden göçü engelleme projesiyle köyler arası işbirliğini geliştirecek, sinerji yaratacak bir uygulama ile belli ölçekte asgari 10–15 adetlik büyükbaş hayvan çiftliklerinin oluşturulmasını hedefliyoruz. Gıda sektöründe, gıda sanayi çarşısı şeklinde organize edilmiş bir bölgenin kurulması planlanıyor. Bu alanda rekabet avantajının yakalanması, işin sürdürülebilir kılınması, büyük pazarlara etkin şekilde ulaşılabilmesi ve üretilen ürünlerin geniş bir kitleye uygun ortamlarda sunulmasını sağlamak üzere büyük gıda çarşısı sitelerinin kurulması gündemimizde. Denizli'de var olan jeotermal kaynakların daha etkin ve verimli şekilde kullanılması, jeotermal sıcak su sistemiyle seraların ısıtılmasının ve cazibeli sulama suyu için gerekli yatırımın yapılması için önümüzdeki süreçte yeni çalışmalar yapılacak.

        Termal, sağlık ve kültür turizmi için Denizli'ye gelecek turistlerin, kentte uzun süre konaklamalarını sağlamak amacıyla turizm aktivitelerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi için proje geliştirilmesine karar verdik. Devlet Tiyatroları'nın Pamukkale'de bulunan antik tiyatroda günlük oyunlar sergilemesi, balon turu ve teleferik sisteminin kurulması konusunda çalışmalar yapılacak.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa