Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Vizesiz ülkelere bir yenisi daha eklendi! - Turizm Haberleri

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye ile Kırgızistan arasında sınırlı olan 30 gün, 90 gün gibi süreler kaldırılmış oluyor. Böylece gerek Kırgızistan vatandaşları gerekse de Türk vatandaşları istediği zaman pasaportuyla beraber vizesiz seyahatini yapabilecek." dedi.

        Başbakan Erdoğan, Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın açıklaması yaptı.

        Erdoğan, Kırgızistan ile üç anlaşmanın imzalandığını belirterek, artık Türkiye ile Kırgızistan arasında bugüne kadar sınırlı olan vize süresinin kaldırılmış olacağını ifade etti.

        Böylece artık Kırgız ve Türk vatandaşlarının istediği zaman pasaportuyla beraber vizesiz seyahat yapabileceğini belirten Erdoğan, ''Rahatlıkla Kırgızistan'a gidip gezebilecek, Kırgızistan'dan rahatlıkla gelip Türkiye'yi gezebilecek. Bu arada TIR'larımız ve TIR'ları da rahatlıkla seyahat edebilecekler. Sınırda onlar da vizelerini almak suretiyle bugüne kadar bazı sıkıntılar vardı, bu sıkıntılar da bu vesileyle aşılmış oluyor." dedi.

        ATAMBAYEV: TARİHİ ADIMLAR ATTIK

        Atambayev de, yüksek düzeyli stratejik işbirliği ve vize muafiyeti anlaşmalarının imzalanmasıyla Başbakan Erdoğan ile tarihi adımlar attıklarını söyledi.

        Artık Türk ve Kırgız vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerinde diledikleri kadar kalabileceklerini ifade eden Atambayev, bunun ikinci adımının da çalışma izni sorununun çözülmesi olduğunu kaydetti. Rusya ile de vizeleri kaldıracaklarını ve gümrük birliği sistemine gireceklerini dile getiren Atambayev, gelecekte Ankara'dan Moskova'ya kadar büyük bir ekonomi sahası olacağını anlattı.

        "ORTAK ŞENGEN OLMASI LAZIM"

        Bir soru üzerine Erdoğan, Türkiye'nin Kırgızistan'a vize uygulamadığını belirterek, "Onlar da öyle bir sıkıntımız var. Kırgızistan'la attığımız bu adımla inanıyorum ki onları da büyük ihtimalle aşarız. Bizim aramızda da nasıl Avrupa Birliği'nde Şengen var ise bizim aramızda da buna benzer anlaşmanın olması lazım. Rahatlıkla bu cumhuriyetler birbirlerine gidip gelebilmeli. İnşallah Türk Cumhuriyetleri olarak bunları da aramızda başarırız." dedi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa