Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 7 turizm acentesi kapanıyor! - Turizm Haberleri

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Mısır başta olmak üzere yurtdışına yapılan çıkışlarda müşterilerini mağdur eden seyahat acentelerini affetmedi.

        TÜRSAB, Türk tatilcinin hevesini kursağında bırakan, içlerinde büyük şirketlerin de bulunduğu 7 operatörün dosyalarını hazırlayarak ‘kapatılmaları talebiyle’ yönetim kurulu imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlığa dosyası giden 7 operatör içerisinde riskli bir şekilde Mısır’daki otellere kapasitenin üzerinde tatilci götüren ancak burada yolcuları mağdur eden şirketler başı çekti.

        Bunun yanı sıra listede İtalya için 870 kişiden 600’er Euro toplayan CIAO Travel ile Avusturya’ya 600 Lions üyesini götürüp orada bırakan Lucca Tur da bulunuyor.

        Yurtdışına giden tatilci anlamında tarihin en yoğun sürecini yaşadıklarını ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, şunları söyledi: “Ancak bazı bölgelerde yaşanan sorunlar tüm sektörün canını sıktı. Seyahat acenteleri başkanı olarak bize güven duyan insanlara bunları yaşattığımız için çok özür diliyorum. Müşteri memnuniyetini hiçe sayarak sektöre zarar verenlerin cezalandırılması için yönetim kurulu olarak karar aldık, aynen uygulayacağız. 10 yılda 300 acentenin belgesi iptal edildi. Yanlış yapılırsa bunun devamı da gelir.”

        ‘Vatandaşlar sigortasız tatile çıkmasın!’

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yönetim kurulu toplantısında, bundan böyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yayımlanan tatil reklamlarında belirtilen fiyatların ve tur özelliklerinin doğruluğunun denetlenmesi için ortak çalışma kararı alındığını dile getirdi. Başaran Ulusoy, bundan böyle tatile çıkacakların kesinlikle sigorta poliçelerini yaptırıp bu şekilde tatile çıkmaları gerektiğini ifade etti.

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa