Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Ziraat Bankası Etiyopya'da ofis açıyor - Para Haberleri

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ziraat Bankası'nın Etiyopya'da temsilcilik açmak için başvuruda bulunduğunu; ardından bu ülkede bankacılık yapmak için lisans alan ilk yabancı banka olmayı amaçladıklarını söyledi.

        'YAZISINI YAZDIK BAŞVURUSUNU YAPTIK'

        DEİK Türkiye-Etiyopya iş forumunda konuşan Zeybekci, Türk işdünyası olarak Etiyopya'da bakir alanlarda yer almak istediklerini belirterek, "Şu anda Etiyopya'da yabancı banka yok. Ziraat Bankası'nın kendileri ile bir temasını sağladık. Orada önce bir ofis, ardından da orada bankacılık yapmakla ilgili ilk lisans almış olan banka olacak" dedi. Zeybekçi, toplantı sonrasında gazetecilerin sürecin ne aşamada olduğu ile ilgili sorusu üzerine ise, "Ziraat Bankası ile ilgili oradaki ilgili bakanlığa ve ilgili kurumlara yazısını yazdık, başvurusunu yaptık" diye konuştu. Etiyopya'nın şu ana kadar yabancı bankalara izin vermediğini belirten Zeybekci, "Gönlümüz istiyor ki ilk bankacılık lisansı alıp da bankacılık yapmaya başlayan Ziraat Bankası olsun.

        Her şeyin olumlu olduğunu biliyoruz. Ofisin bu yıl sonundan önce olmasında fayda var çünkü oradaki işdünyası bunu hararetle istiyor" dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre, Türkiye ve Etiyopya arasındaki ikili ticaret hacmi 2014 yılında 400 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa