Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD'den Aşkabat'a çıkarma - Makro Ekonomi Haberleri

        İlk defa düzenlenen fuar Aşkabat'taki Sergi Köşkünde açıldı. İki gün sürecek olan fuarın açılış törenine Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Geoffrey R. Pyatt ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Juan Verde, Bakanlar Kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri ve yabancı işadamları katıldı.

        Dışişleri Bakanı Meredov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un fuara katılımcılara gönderdiği kutlama mesajını okudu. Mesajında ABD şirketleri ile işbirliğinin önemine değinen Berdimuhamedov, son yıllarda yabancı yatırımcı sayısını arttırmak için önemli gelişmeler kaydettiklerini açıkladı.

        Törende konuşan ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Juan Verde de, bugün bir ilk yaşandığını belirterek, bu fuarın ticari ilişkilerin gelişmesi için önemli olduğunu kaydetti. ABD şirketlerinin her alanda Türkmenistan'da faaliyet gösterdiğini kaydeden Verde, bu fuar ile iki ülkenin ticari ilişkilerin de yani bir sayfa açılacağını belirtti.

        Daha sonra ziyaretçileri fuarı gezerek ürünler ve şirketlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

        Fuara aralarında Exxon Mobil, General Electric, TxOil, Chevron, Boeing, Oracle, Dell, Coca Cola, Otis, IBM, Cisco, Motorola'nın da olduğu çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 60 civarı şirket katılıyor.

        İki ülke ticaret hacminin 2009 yılında 383 milyon dolar olduğu belirtildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa