Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 147 yıllık firma tasarrufu başucuna koydu - İş-Yaşam Haberleri

        ESİN TÜMER / HT GAZETE

        İsviçre’de, St. Caspar Melchior Albert Gebert ilk su tesisatı şirketini 1874 yılında eski mahallesi Rapperswil’de Engelplatz Meydanı’nda açmış. Yüzyılın sonuna doğru, çocukları Albert Emil ve Leo Gebert, sıhhi tesisatlarda kullanılan tertibatları ve armatürleri oldukça ilkel bularak kendi fabrikalarında ilk ahşap rezervuarı üretmiş.

        Geberit’in 147 yıllık öyküsü böyle başlamış. Bugün 16 ülkede fabrikası,dünyada 41 ülkedekendi ofisleri, 59 ülkede temsilci ofisleriyle olmak üzere, toplam 100 ülkede 6 bin çalışanıyla 2.1 milyar Euro ciroya ulaşan marka, yenilikçi sıhhi tesisat çözümleriyle, yaşam kalitesinde sürdürülebilir iyileştirmeler yapmayı hedefliyor.

        KARBONDİOKSİT MİKTARINI AŞAĞIYA ÇEKİYORLAR

        Sıhhi tesisat borusu veya rezervuar üreterek dünya devlerinden biri olmayı başaran şirket her yıl global cironun yüzde 2 ile 3 arasında bir oranını ARGE çalışanlarına ayırıyor. Geberit ürün gamı içinde sıva altı plastik boru, duvar tipi de dahil ıslak mekân süzgeçler, çatı süzgeci, yağmur olukları, montaj sistemleri, sifonlar vb. sayılabilir.

        2009’dan beri dünyanın sürdürülebilir şirketleri listesinde ilk 100’ün içinde yer alan marka, 2013 yılında üretimin çevreye etkisini 2006’ya göre yüzde 39, üretim esnasında çıkan karbondioksit miktarını yüzde 37, kullanılan su miktarını ise yüzde 53 oranında azaltmış. Bu oranlar için hedef 2020’ye kadar yüzde 15 geriye çekmek. Piyasaya kazandırılan çift kademeli deşarj sistemi sayesinde son 5 yılda 2 milyon metreküpsu tasarrufu sağlanmış. Çevre bilinci lojistik süreçte de devam ediyor. Uzun yıllardır yeşil lojistik kuralları ile hareket ederek ürünlerin sevkıyatı sırasında ortaya çıkan karbondioksit miktarının azaltılması hedefleniyor.

        NEDİR?

        Gömülen teknolojinin ömrü

        Renevasyonların en büyük sebebi sıva altı imalatların ömründen kaynaklanır. Özellikle sıhhi tesisat sorunlarında sorunun kaynağını bulmak oldukça zahmetli. Yalıtımlar, seramik kaplamalar gibi total yıkım gerektiren durumlar ve sorunun tespiti zahmetli. Gömülü aksesuarın ömrü aksesuardan daha önemli.

        ÖNERİ

        Yağmur değil afet yağıyor

        Son yıllarda dünyada yaşanan meteorolojik olayların sonucuna bakarsak acil durum hatta afet ile karşı karşıyayız. Buna göre AVM, okul, spor salonları, yüksek bloklar için özellikle tercih edilen, negatif vakum prensibine göre çalışan Sifonik Çatı Drenaj sistemleri çatı süzgeçleri, Geberit HDPE boru fittingleri ve raylı askılama sistemi ile teknik hizmet desteğinden oluşuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa