Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı"na katıldı. Bakan Ağbal toplantıda meslek komitelerinin açıklamalarını dinledikten sonra bir konuşma yaptı.

Bakan Ağbal, "Mali disiplin ne demek? İki şey demek; bir tanesi gömlek düğmenizi ilikleyebilmeniz demek. Yani bütçenin iki yakası bir arada mı? O demek" dedi ve ekledi:

"Allah’a şükürler olsun, şu anda bütçemizin iki yakası bir arada. bugün Türkiye’deki bütçe açıkları yüzde 1.2, 1.3’ler seviyesinde. Bu hereksin gıpta ile baktığı bir şey. Türkiye’nin bugün milli gelirine göre borç oranlarına baktığınız zaman yüzde 30’lar seviyesinde. Herkesin gıpta ettiği şeyler. Ben bakıyorum özel sektör diyor ki siz sıkıyorsunuz da bir de bize bakın. Şu bütçenin yakasını biraz gevşetin de biraz da biz rahatlayalım’. Bence ikisi birbirine alternatif değil. İkisini birlikte sürdürmemiz lazım. Bütçe disiplini hem tasarruf oranlarını yükseltilmesi hem cari açıkla mücadele hem de ekonominin sürdürülebilirliği bakımında, ekonominin gerek içerideki piyasa aktörlerinin dışarıya verdiği sinyaller bakımında son derece önemli. Onun için mali disiplinde vazgeçmemiz asla söz konusu değil."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ