Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Böylesi New York'ta bile yok - Emlak Haberleri

        Newyork, Londra ve Dubai'deki finans merkezlerinden daha büyük bir alana kurulacak olan finans merkezinde, Türk ve dünya ölçeğinde yabancı finans kuruluşlarının bulunması planlanıyor.

        Türkiye'nin ilk finans merkezinin İstanbul'un Ataşehir ilçesinde kurulma kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) katılımıyla merkezin planlama çalışmalarına başlandı.

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fatma Varank'tan alınan bilgiye göre, 3 banka ve 2 kurumun yanı sıra Emlak Konut ve 3 özel kişinin de arsası bulunan alanda kurulacak finans merkezinin, Master Plan çalışmalarına ait maliyeti bu kurum ve kişiler tarafından karşılanacak.

        Bakanlığın koordinesinde yapılacak merkezin dünya çapında bir finans merkezi olması için öncelikle alt yapı sorunlarının çözülmesi amacıyla merkezin kurulacağı alanda ilk olarak master plan, kentsel tasarım projesi ve imar planı hazırlanması için çalışmalar başladı. Master plan çalışması için yerli ve yabancı gruplarla görüşmeler sürerken, yaklaşık 6 ay sürecek olan bu çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihale süreci, ardından da inşaata başlanacak. Merkez, 3 yılda tamamlanacak.

        Merkez, New York'taki Rockfeller Merkezi, Londra Uluslararası Finans Merkezi, Dubai Uluslarararası Finans Merkezi ve Hong Kong Finans Merkezi'nden daha büyük bir alana kurulacak.

        Türkiye'nin ilk finans merkezinin 24 saat canlı kalması amacıyla buraya otel, cafe, sanat ve eğlence merkezi gibi alanlar yapılacak. Finans merkezi, 24 saat yaşayan bir yer haline getirilecek.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa