Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler Hakan Diniz'in tasarladığı oyuncaklar 59 ülkede satışa sunuldu. - Alışveriş Haberleri

        ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nü dereceyle bitiren Hakan Diniz, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından alanında en iyi olan öğrencilere verilen "Fulbright" bursunu kazandı. Burs kapsamında ABD'de iki yıl boyunca tasarım üzerine yüksek lisans yapan ve eğitimi sırasında dünyanın en büyük oyuncak firmalarından Hasbro'da çalışmaya başlayan 29 yaşındaki Hakan Diniz, eğitiminin ardından şirkette ilginç fikirleriyle dikkat çekip şef tasarımcı olarak çalışmaya başladı.

        TASARLADIĞI OYUNCAK 59 ÜLKEDE SATIŞA SUNULDU

        Çocukluğundan beri oyuncakları ve oyun oynamayı çok sevdiğini ifade eden Diniz, bir dönemin favori savaş oyunu Amiral Battı'dan uyarlanan sinema filmi Battleship'in oyuncak serisini tasarlayarak büyük bir başarıya imza attı. İki yıl önce üzerinde çalışmaya başladığı ve tasarımını 4 ayda tamamladığı oyuncak, çok beğenilerek Diniz'e prestij kazandırdı. Diniz'in tasarladığı oyuncak, 20 Nisan'da vizyona giren ve ünlü şarkıcı Rihanna'nın rol aldığı sinema filmiyle birlikte yaklaşık 1 milyon adet üretilerek 59 ülkede satışa sunuldu.

        BABAM 'PARANI OYUNCAKLARA YATIRIYORSUN' DİYEREK KIZARDI"

        2005'ten bu yana ulusal ve uluslararası yarışmalarda mobilya, ambalaj ve oyuncak gibi birbirinden farklı alanlardaki tasarımlarıyla 17 ödül alan Diniz, artık Türkiye'de olmaktan çok mutlu. Uluslararası anlaşma gereğince burs süresi bittikten sonra Türkiye'ye döndüğünü belirten Diniz, "Babam bana sürekli 'Bütün parayı oyuncaklara yatırıyorsun' deyip kızardı. Bu hobimin yıllar sonra bana fayda sağlayacağı hiç aklıma gelmezdi. Bir Türk tasarımcı olarak 1 milyonun üzerinde üretilip satışa çıkarılan bir ürünü tasarlamış olmak benim için gurur kaynağı. Bu oyuncak benim çocuğum gibi" diye konuştu.

        "ÜLKEME KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM"

        Oyuncaklar dışında ısıya göre renk değiştiren çaydanlık, turşu kurma kavanozu ve tartılı kesme tahtası gibi ilginç tasarımları da bulunan Diniz, " Artık Türk çocukları için oyuncak tasarlamak, hatta farklı alanlarda tasarımlar yapmak istiyorum. Hatta sadece oyuncak alanında değil, Türk sanayisi için de farklı tasarımları hayata geçirmeyi planlıyorum. Artık Türkiye'de kendi tasarım ofisimi açmayı planlıyorum. Ülkeme katkı sağlamak istiyorum" dedi.

        RIHANNA BAŞROLDE OYNAMIŞTI

        Peter Berg'in yönettiği filmin başrollerini dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna ve Liam Neeson paylaşmış, yüksek bütçeli film beğeni toplamıştı. Uzaylı istilasını işleyen Battleship oyununa yeni bir form kazandıran Diniz'in tasarımı, iki bölümden oluşan küçük bir çanta şeklinde. Minik plastik savaş gemilerinin yanı sıra uzay gemileri ve bombalarının yer aldığı oyuncakta, kartlı oyun seçeneği de bulunuyor. Oyunda insanlar ve uzaylılar savaşıyor.

        ÖZLEM YILMAZ- AHT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa