Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

        Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Edirne'de vatandaşlar, kapalı çarşı, park, bahçe gibi serin ve gölge yerlerde vakit geçirdi.

        Sıcak hava, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Kuşlar süs havuzlarının başından, sahipsiz köpekler ise gölge alanlardan ayrılmadı.

        Bunaltıcı sıcaklardan esnaf da etkilendi.

        Tava ciğer ustası Fevzican Noyan, AA muhabirine, Edirne'de son yılların en yüksek sıcaklıklarının yaşandığını söyleyerek, "Hava şartları bizi zorluyor, zaten kızgın yağın karşısındayız, işimizi de zorlaştırıyor ama tava ciğeri severek yapıyoruz." dedi.

        Tarihi Alipaşa Çarşısı esnafı Burak Öztekin de hem Edirneliler hem de turistlerin güneşten korunmak için şapka aldığını, satışların arttığını belirtti.

        - Kırklareli ve Tekirdağ

        Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Kırklareli'nde vatandaşlar, öğle saatlerinde ev ve iş yerlerinden çıkmamayı tercih etti. Dışarıda olanlar da güneşten korunmak için park ve bahçelerde ağaçların gölgesine sığındı.

        Bazı vatandaşlar, park ve bahçelerdeki çeşmelerde el ve yüzlerini yıkayıp serinlemeye çalıştı.

        Vatandaşlardan Uğur Kayıkçı, hava sıcaklığının bunaltıcı seviyede olduğunu söyledi.

        Sürekli elini, yüzünü ve ayaklarını yıkayıp serinlemeye çalıştığını ifade eden Kayıkçı, "Çok sıcak, sürekli gölgeye geçmeye çalışıyorum. Gölgede bile bazen durulmuyor." diye konuştu.

        Tekirdağ'da da sıcaktan bunalanlar, gölgelik alanlar, park ve bahçelerde serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar kapalı alanları tercih ederken, bazıları da denize girerek serinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa