Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Edirne Haberleri

EDİRNE (AA) - Edirne'nin tarihi çarşılarında geleneksel bayram alışverişi başladı.

Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış Edirne'de tarihi Bedesten Çarşısı ve Alipaşa Çarşısı bayram öncesi alışveriş yapacakların uğrak yeri oluyor.

Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşıda kıyafetten ayakkabıya, hediyelik eşyadan geleneksel tatlılara bütün ürünlerin bulunduğunu belirtti.

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip çarşıda alışveriş yapma kültürünü kaybedilmemesi gerektiğini aktaran Fındıklı, "Atalarımızın yaptığı bu yapılarda geleneksel alışverişlerin unutulmaması gerekiyor. Burada alışveriş yaparken tarihe tanıklık edersiniz. Kültürümüze ait değerlerin içinde olan bayram alışverişleri bu tarihi mekanlarda sıcaklığını koruyor." diye konuştu.

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış da bayram öncesi alışverişlerini tarihi soluyarak yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Tarihi çarşıların sıcak alışverişi, pazarlıkları, sohbetleriyle başka bir kültür barındırdığını belirten Sanış, şunları kaydetti:

"Tarihi dokusu, sıcak alışverişiyle burada insanlara psikoterapi uyguluyoruz. Osmanlı'dan gelen alışveriş kültürümüz içinde bunları barındırıyor. Bu sabah Adana'dan gelen bir müşterim bu sıcaklığı kaybetmemek gerektiğini anlattı. Yurt dışından gelenler bu yapıda hayranlık içinde alışveriş yapıyor. Herkesi dedelerinden duyduğu bayram alışverişlerini yaşamaya, bu kıymetli çarşılara bekliyoruz."

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri