Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünyanın en pahalı yatları haberler - İş-Yaşam Haberleri
        • 1

          Aquila - 150 milyon dolar

          Walmart'ın varisi Ann Walton Kroenke'nin yatı Aquila, 85 metre uzunluğında. Yat en son Cannes Film Festivali'nde görücüye çıktı.

        • 2

          Octopus - 200 milyon dolar

          Microsoft'un kurucularından Paul Allen'in yatı Octopus, 126 metrelik uzunluğu ile dikkat çekiyor. 41 kamarası bulunan yatta, havuz, helikopter pisti ve sinema salonu bulunuyor. Octopus'ta basketbol kortu ve bir de ses kayıt stüdyosu yer alıyor.

        • 3

          Al Mirqab - 250 milyon dolar

          Katar'ın eski Başbakan'ı Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani'ye ait Al Mirqab, 2009 yılında 'Yılın Motoryatı' ödülünü kazandı. 24 kişiyi ağırlayabilen yatte, her kamarada birer banyo, oturma odası ve çift kişilik yatak yer alıyor.

        • 4

          Dilbar - 256 milyon dolar

          Rus milyarder Alisher Usmanov'un yatı Dilbar, tonaj anlamında dünyanın an büyüğü. Tam 15 bin 917 ton ağırlığındaki yatta, iki adet helikopter pisti ve kapalı havuz bulunuyor.

        • 5

          Al Said - 300 milyon dolar

          2008 yılında Umman Sultanı için inşaa edilen Al Said, 155 metre uzunluğunda. Yat hakkında detaylı bilgi paylaşılmazken, 50 kişilik bir konser salonunun yatın içinde yer aldığı belirtiliyor.

        • 6

          Dubai - 400 milyon dolar

          162 metrelik yatın Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan'ı Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'a ait olduğu belirtiliyor. Süperyatta, yürüyen merdiven, helikopet pisti ve yüzme havuzu yer alıyor. Yatta 24 kişi konaklayabiliyor.

        • 7

          Motor Yacht A - 400 milyon dolar

          Rus Oligark Andrey Melnichenko'nun sahip olduğu yat, 14 kişilik konaklama kapasitesine sahip. 3 yüzme havuzunun bulunduğu yatta, havuzlardan birinin tabanı camdan oluşuyor.

        • 8

          Serene - 560 milyon dolar

          Suudi Arabistan'ın Veliaht Prens'i Muhammed bin Salman'ın yatı olan Serene, bugüne kadar İtalyan karasularına girmiş en büyük yat olması ile biliniyor.

        • 9

          Rising Sun - 590 milyon dolar

          David Geffen'in sahip olduğu yatta, 138 metre uzunluğunda. 2010 yılından beri sularda olan yatı, Geffen Oracle'in kurucusu Larry Ellison ile paylaşıyor. 18 kişinin konaklayabildiği yatta, basketbol kortu bulunuyor. Rising Sun en son 2017 yılında ABD'nin eski Başkanı Obama'yı ağırlaması ile gündeme gelmişti.

        • 10

          Azzam - 600 milyon dolar

          Her ne kadar Azzam'ın sahibi resmi olarak açıklanmasa da, yatın Abu Dhabi kraliyet ailesine ait olduğu tahmin ediliyor. Yatın kendine ait bir denizaltısı ve torbido savunma sistemi gibi ek özellikleri olduğu belirtiliyor. 180 metrelik Azzam, dünyanın en uzun yatı unvanını elinde tutuyor.

        • 11

          Eclipse - 1.9 milyar dolar

          Rus milyarder Roman Abramovich'in yatı 2010 yılından bu yana dünyanın en pahalısı. 24 kabinin yer aldığı yatta, disco salonu, yüzme havuzu yer alıyor. Yatta 2 adet helikopter pisti bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa