Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Gazze'deki durumla ilgili olarak, bölgede 1,5 yıl kadar önce de benzer bir koşulların yaşandığını ve o dönemde ABD'nin tarafları masaya getirebilmek, Kasım 2012'de ilan edilen ateşkes için uygun ortamı yaratabilmek için Mısır ve Türkiye gibi bölge ülkeleriyle ilişkilerini kullandığını belirterek, şimdi de buna benzer bir şey yapmayı planladıklarını belirtti.

Günlük basın brifinginde Gazze'deki durumla ilgili soruları da yanıtlayan Earnest, gerilimin azaltılabilmesi için ABD olarak, Kasım 2012'deki ateşkes sırasındakilere benzer adımları atmayı düşündüklerini söyledi.

Earnest, dünkü Obama-Netanyahu görüşmesiyle ilgili Beyaz Saray açıklamasında geçen, "ABD'nin (taraflar arasındaki) düşmanlıkların sona erdirilmesine katkı sağlamaya hazır" ifadesinde "katkı"dan neyin kastedildiğine yönelik soru üzerine, "Kasım 2012'ye dönersek, Gazze'deki terörist unsurlar tarafından İsrail'e roketlerin fırsatıldığı benzer bir dinamik vardı. Ve ABD, bir ateşkesin ilan edilebilmesi ve uygulanabilmesi için ortam yaratabilmek ve iki tarafı masaya getirebilmek için Mısır, Türkiye ve diğerleri dahil, bölgedeki ülkelerle ilişkilerini kullandı. Dolayısıyla (şimdi de) benzer birşeyi yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ