Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Umut TÜTÜNCÜ / HT GAZETE

Fransa’daki koşer market saldırısını düzenleyen Amedy Coulibaly’nin aranan militan imam nikâhlı eşi Hayat Boumeddiene’i 2 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yaparken gösteren görüntüleri, belli başlı yabancı televizyon kuruluşları Habertürk logosu ile yayınladı. Boumeddiene’i 2 Ocak tarihinde Mehdi Sabry Belhoucine (23) adlı bir Fransız vatandaşı ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan giriş yaparken gösteren görüntüleri, Habertürk muhabiri Umut Tütüncü ele geçirmişti.

Görüntüleri yayınlayan kuruluşlar arasında CNN, BBC, Fransız Le Point Gazetesi, Russia NTV, İngiliz Telegraph Gazetesi ve Fransız Nouvel Observateur Gazetesi bulunuyor.

FRANSA BAYRAK KALDIRIP UYARI YAPMADI, HAYAT SURİYE'YE KAÇTI

Türkiye; 7 Ocak’taki Charlie Hebdo katliamının ardından, 9 Ocak’ta, bir marketi basarak 4 kişiyi öldüren, 14 kişiyi rehin alan Amedy Coulibaly’nin ölü ele geçirildiği polis operasyonu sırasında kaçtığı ileri sürülen imam nikâhlı eşi Hayat Boumeddiene’nin izini, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yabancı savaşçıların Suriye ve Irak’a geçerek radikal terör örgütlerine katılmalarını engellemek için kurulan Risk Analiz Merkezi sayesinde buldu.

Read more!

Oysa Fransa’nın Paris’teki Charlie Hebdo saldırısının ardından uluslararası istihbarat kuralları çerçevesinde “Bayrak kaldırıp” ilgili tüm ülkeleri, isimler kamuoyuna açıklamadan önce uyarması gerekiyordu. Hebdo baskınını gerçekleştiren zanlıların marketi basan Coulibaly ve imam nikâhlı eşi Hayat Boumeddiene ile ilişkileri kayıtlarda yer aldığı için iki isme de daha önce ulaşılabilirdi. Fransa istihbarat paylaşmadığı için Boumeddiene İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı’ndan giriş yaptığı Türkiye’den elini kolunu sallayarak ayrıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ