Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM - AJANSLAR

Paris'i kana bulayan saldırılara tepki göstermek amacıyla düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü"ne1,5 milyondan fazla kişinin katıldığı kaydedildi.

Fransız televizyon kanalları, Paris'in, Nazi işgalinden kurtuluşundan bu yana en büyük katılımlı gösteriye sahne olduğunu bildiriyor. Yürüyüş organizasyon komitesi gösteriye 1,5 milyondan fazla kişinin destek vererek katıldığını açıkladı.

Diğer taraftan, Fransa siyasi tarihinde 1990 yılından bu yana ilk kez bir cumhurbaşkanı sokaklardaki bir protesto gösterisine katılarak, halkı ile dayanışma mesajı verdi. Son olarak şu an hayatta olmayan eski Cumhurbaşkanı François Mitterand, 1990 yıllında bir sinagoga yönelik bombalı saldırının ardından düzenlenen bir gösteri yürüyüşüne katılmıştı.

Başkent Paris'in sembollerinden Republique (Cumhuriyet) Meydanı'nda başlayan yürüyüşte, Paris halkının yanı sıra farklı ülkelerden gelen devlet adamları da yer aldı.

40'a yakın lider teröre karşı Paris'te kol kola yürüyor. Yürüyüş alanında pek çok ülkenin bayrağı var. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş Millet Meydanı'nda sona erdi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DA ORADA!

Başbakan Ahmet Davutoğlu,İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da yürüyüş için Paris'te bulunan isimler arasındayfı.

Read more!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da gösteri yürüyüşüne katılan isimler arasında yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Kanada ve Avusturya ise yürüyüşe bakan düzeyinde katıldı.

İSTANBUL'DAN PARİS'E DESTEK

İstanbul Taksim'de Galatasaray Meydanı'nda toplanan gazeteciler Paris'te gerçekleşen "Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü"ne destek amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenledi.

Read more!

DAVUTOĞLU'NDAN FRANSIZCA TWEET

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla Fransızca paylaştığı tweette, "Fransız halkıyla teröre karşı dayanışma için Paris'teyim" ifadesini kullandı.

TARİHİN EN BÜYÜK EYLEMLERİNDEN BİRİ

Yürüyüşte izdiham yaşanmaması için yürüyüşün gerçekleşeceği üç kilometre uzunluğundaki Republique ve Nation meydanları arasında iki ayrı parkur belirlendi. Paris tarihinin en büyük eylemlerinden birisi olarak nitelendirilen yürüyüş nedeniyle kent içerisinde ve çevresinde toplu ulaşım ücretsiz gerçekleşti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ