Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, "Avrupa'nın Filistin ve İsrail konusundaki siyasi tutumunda ciddi bir değişiklik olduğunu açıkça ve yüksek sesle söyleyebilirim" dedi.

İngiliz Parlamentosu'nun 13 Ekim'de Filistin devletinin tanınmasına yönelik önergeyi kabul etmesinin ardından Avrupa'nın Filistin'e bakışına ilişkin değerlendirmede bulunan Maarouf, Filistin'in uluslararası toplumdan gelen istek ve talepleri yerine getirdiğini ve Avrupa'daki havanın Filistin'in lehine döndüğünü belirtti.

İngiliz Parlamentosu, Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin "Parlamento, hükümetin İsrail devletinin yanı sıra Filistin devletinin tanınması gerektiğine de inanıyor" başlıklı önergeyi, 274 oyla kabul etmiş, 12 milletvekili ise ret oyu kullanmıştı. Birleşik Krallık'ta devletleri parlamento değil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun bağlayıcılığı bulunmuyor ve sembolik nitelik taşıyor. Ancak kararın, uluslararası etkilerinin olması ve İngiliz hükümetini, Filistin devletini tanıması için baskı altına sokması bekleniyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ