Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dolar fiyatı son dakika! Dolar bugün kaç TL oldu? İşte 6 Ağustos dolar kuru - Para Haberleri

        ABD'li Rahip Andrew Brunson'a ev hapsi verilmesinin ardından ABD'nin iki bakana getirdiği yaptırımlarla devam eden Türkiye-ABD gerginliğin baskısıyla sert yükselen dolar/TL geçtiğmiz hafta 5 seviyesini aşarak tarihi zirvesini gördü.

        ABD, Türkiye'de tutuklu bulunan ve önceki hafta ev hapsine alınan Brunson'ın serbest bırakılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yaptırım açıkladı. Türkiye de hafta sonu aynı şekilde ABD'li iki bakanın Türkiye'deki mal varlığını durdurduğunu açıkladı.

        Cuma günü erken saatlerde 5.11 liranın üzerine çıkarak tarihi zirveyi gören, enflasyon verisi öncesinde ise 5.11 seviyesinde olan dolar/TL en düşük 5.0630 seviyesini gördükten sonra kapanışı 5.08 lira seviyelerinden gerçekleşti.

        REKLAM

        Bugüne bakıldığında dolardaki yüksek seyrin devam ettiği izleniyor. Dolar açılışı 5.10 liranın üzerinden yaparken, ilk işlemlerin ardından önce 5.1023 TL'den ardından 5.11 liranın üzerinden el değiştirdi.

        Dolarda devam eden alımlar kuru saat 11.00 itibariyle 5.14 lira seviyesine, saat 12.20 itibariyle de 5.18 TL'ye ulaştırdı.

        Euro ise 5.99 lira oldu.

        İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, ABD ve Türkiye arasındaki gerilimin bitmesine yönelik net bir durumun olmadığını ve stresin tamamen dolar/TL üzerinde biriktiğini söyleyerek, "Kurda zaten bir hassasiyet vardı, hassas dengeler daha da ciddileşti. Dolar/TL'de 5 seviyesinin üzerine oturabilecek bir tablo var ancak ileride ABD ile ilgili net adımların atılması ve bu adımların yumuşamaya doğru evrilmesi kurda yumuşamayı da beraberinde getirecektir" dedi.

        Tükiye'nin 5 yıllık CDS'inin uzun zamandır 300 baz puanın üzerinde olmasının kurda yukarı hareketi daha da desteklediğini, dolar endeksinin 95 seviyesinin üzerine yerleşmesinin de EM'lerde baskı yarattığını söyleyen Özer, "Dolar/TL 5'in üzerinde kalmaya devam ettikçe 5.15'e doğru yeni rekor seviyelere açık bulunuyoruz. Paritede net gevşemenin oluşması ve rahatlama görülmesi için 5 ve 4.98 altına inmesi gerek" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa