Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Doğuş'tan bir satış haberi daha! İşte detaylar... - İş-Yaşam Haberleri

        Konuya yakın iki kaynağın Bloomberg'e verdiği bilgiye göre Singapur devlet fonu Temasek, Doğuş Restaurant Entertainment and Management’tan (D.Ream) hisse devraldı.

        REKLAM

        Bir kaynağa göre şirketin yüzde 20’si 1,2 milyar dolar değerleme üzerinden yaklaşık 240 milyon dolara satıldı.

        Temasek’in sözcüsü Paul Ewing-Chow satışı doğrularken oran ve tutar konusunda yorum yapmadı.

        Doğuş Grubu'nun, İzmir’de Üçkuyular’da inşaatı süren AVM'nin hisselerini ortağı Orjin Grup’a devrederek bu yatırımdan ayrıldığı da belirtilmişti.

        DOĞUŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

        Haberin ardından Doğuş Grubu2ndan resmi bir açıklama yapıldı. açıklamada, d.ream International BV'ye Singapur devlet fonu Temasek ve İngiltere'de yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners'in yüzde 17ile ortak olduğu ve bedelinin 200 milyon dolar olduğu belirtildi.

        Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Temasek ve Metric gibi dünya devi kuruluşların Türkiye’ye yatırım yapmasına vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğuş Grubu’nun yeme içme sektöründe yaptığı yatırımların ve yarattığı değerin başarısı bu işlem ile tescillenmiş bulunmaktadır. Özellikle servis ve hizmet sektöründe planlı ve stratejik çalışmalarımızın tüm dünyada kabul görüp örnek alındığını memnuniyetle izliyoruz. Grubumuzun bu sektördeki uzun dönemli hedefleri ve büyüme stratejisi doğrultusunda yeni ortaklarımızla beraber değer yaratmaya devam edeceğiz. Türk turizmine ve misafirlerimize dünya markalarını getirmek, Türk mutfağı ve misafirperverliğini de dünyada tanıtmak asli görevimizdir.”

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa