Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İlaç tedarik sorununu gidermek için şubattaki fiyat güncellemesi erkene çekilerek aralıkta yüzde 36,77 zam yapılmış ve ilaçta euro sabit kuru 10,75 TL olarak uygulanmaya başlamıştı.

Gerçekleşen zammın ardından bazı ilaçların fiyatlarında meydana gelen ciddi artış dikkat çekti. Özellikle doğum kontrol haplarının mevcut fiyatları, bu ilaçları kullanmak zorunda kalanların tepkisine yol açtı.

DOĞUM KONTROL HAPLARINI DEVLET KARŞILAMIYOR

Türkiye'de doğum kontrol haplarının geri ödeme kapsamında olmadığını belirten İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Simla Sezgin, "En büyük sorun aslında buradan kaynaklanıyor. Aslında bu ilaçlar doktorların reçetesiyle kullanılan ürünler. Örneğin, bir ağrı kesiciyi, soğuk algınlığı ilacını veya arı sokmasına karşı bir ilaç da eczaneden reçetesiz alınabiliyor; ama bir eczacı hiçbir zaman bir hormon ilacını bahsetmiş olduğumuz hormon ilaçlarını hastasına önermez. Bunlar mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlardır. Yani zaten doktor kontrolüyle kullanılan ve doktorun 'bu ilacı kullanması gerek' dediği doğum kontrol haplarını devlet hiçbir şekilde ödemiyor" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ